Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2016.10.04.

Ezt az öt hibát követed el a konyhában!

Szájról-szájra terjed a tudás - sokszor rosszul.

A konyhában számos olyan hibát követünk el, amelyről nem is tudunk, pedig, ha oda figyelnénk, lehet hogy számos betegségtől és kellemetlenségtől megóvnánk magunkat. Igen, sokszor épp azzal ártunk, amivel segíteni szeretnénk...

1. Megmosod a nyers baromfihúst!

A csirkehúson könnyen meglapulhat a szalmonella baktérium. Az emberi szervezetbe kerülve bizony kellemetlen tüneteket és súlyos betegséget okozhat. A szalmonella azonban a sütés, főzés során megsemmisül. Ha azonban átmossuk a húst, a mikroorganizmus átkerülhet a kezünkre, a mosogatóra, a vágódeszkára, de akár a konyhapultra is. Onnantól kezdve pedig már csak a jószerencsén múlik, mi lesz a sorsa. Így a csirke feldolgozása után mossunk kezet, és alaposan öblítsük le azokat az eszközöket, késeket is, amelyekkel a csirkén dolgoztunk.

2. Felvágott gyümölcsöket, zöldségeket nem hűtöd azonnal!

Akármilyen zöldséget, gyümölcsöt vágunk fel, a romlási folyamatát azonnal felgyorsítjuk. S minél tovább maradnak elől, annál kevesebb ideig számíthatunk majd a szolgálataikra. A lényeg: felvágott gyümölcsnek, zöldségnek azonnal a hűtőben a helye.

3. Rosszul fagyasztasz!

A mélyhűtőbe szánt ételeket mindig alaposan, lehetőleg duplán be kell csomagolnunk, a jégkristályok ugyanis nem csak az ételek minőségét, az állagát is károsítják. Ha edényekben tároljuk őket, hagyjunk nekik bőven helyet a tárolóban.

4. Nem használsz/nem ismered a húshőmérőt!

Nem úri hóbort a húshőmérők létezése. A profi szakácsok már íz alapján is meg tudják mondani, valóban megsült-e a hús. A tapasztalatlanabbaknak érdemes ellenőrizni vele, belül mi a helyzet.

5. Órákig kint hagyod az ételeket!

Ha vendégeid vannak, vagy csak lustább vagy a kelleténél, előfordulhat, hogy a feltálalt ételek órákig ácsorognak a konyhaasztalon. Így hamar búcsút mondhatunk az állaguknak, az ízüknek és minőségüknek. Két óránál tovább semmi ne maradjon kint. ha fogytán vannak a finomságok, inkább folyamatosan pótoljuk őket.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a legfinomabb epres desszertek, amelyek a hét bármelyik napján elkészülhetnek

origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

vg.hu

Váratlan fordulat: megszólalt a Nemzeti Színház Udvaros Dorottya szerződéséről

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

magyarnemzet.hu

Ő a felelős a 7-0-s zakóért az NB I-ben, az edző amatőr viselkedésről beszélt

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

travelo.hu

Ilyenkor a legjobb a virágos udvarokkal teli Córdobában lenni

magyarnemzet.hu

Stratégiai fontosságú lehetett a DK-nak, hogy egy belső bizalmi emberük legyen a főváros rendészeti parancsnoka

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet