tóth gabi
Vége a macerának, többé nem kell a fõtt tojásokat egyesével megpucolnod! Mutatjuk, hogy készül a végtelenített fõtt tojás, a tojásszalámi: zseniális trükk!
Tudod, hogy lehet egyforma, mértani pontossággal megegyező tojáskarikákat készíteni? Ne is törd a fejedet, mert biztosan nem jössz rá a megoldásra! Mi viszont megmutatjuk azt a zseniális trükköt, amivel ez lehetséges. Nagy segítséged lesz hidegtálakhoz, vagy ha rengeteg szendvicset kell készítened. Ide süss:
Hozzávalók:
(1 rúdhoz)
Így készítheted el:
1. Egy fazékban forralj fel vizet. Tedd bele az üvegedényt, hogy fokozatosan forrósodjon fel, így nem pattan el a fala. Egy lefordított tetővel rögzítsd, hogy ne mozduljon el.
2. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálkába a fehérje, másikba a sárgája kerüljön.
3. Amikor felforrt a víz, öntsd bele az üvegedénybe a tojásfehérjét, majd az edényt vissza a forró vízbe.
4. Ha teljesen átfőtt a tojásfehérje, a műanyag csővel készíts teljes hosszában egy lyukat a közepébe. Emeld ki ügyesen a cső által kivágott részt, majd az így keletkezett lyukba öntsd bele a simára kikevert tojássárgákat. Az edényt ismét tedd vissza a forró vízbe, hogy a sárgája is megfőjön.
5. Ha megszilárdult, a fémhengert nyomd bele a tojásrúdba úgy, hogy a sárga rész pontosan középre essen. Amint eléred az edény alját, forgasd körbe a fémhengert. Ügyesen emeld ki a hengert az edényből a benne lévő tojással együtt, majd óvatosan csúsztasd ki a tojásrudat.
6. Miután kihűlt, máris úgy szeletelheted a tojást, mint a szalámit! Ilyen szép és szabályos tojáskarikáid még sosem voltak!
Nézd meg a videót, ebből minden kiderül: