
Le a diétával! Adjuk meg végre a gyomornak, ami jár neki! Rendes húst szalonnával, izgalmas karamellrétegben, hogy igazán dögös legyen!
A legjobb társasági kaját mutatjuk, mely könnyű és gyors vacsorád is lehet: eszméletlen finom csirkefalatkák izgalmas szalonnaköntösben. Brutálisan megbolondítja a rápörkölődött cukor, no meg a füstös ízű BBQ szósz, amit rácsorgatsz. Fantasztikus ízkavalkád, megőrülsz, ha megkóstolod!
Szalonnában sült ízletes csibefalatok
![]()
Hozzávalók:
- 1 csirkemell felkockázva
- 8 szelet baconszalonna, mindegyik három részre vágva
- 1 teáskanál BBQ fűszerkeverék
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 dl ananászlé (vagy narancslé)
- 2 evőkanál barnacukor
- 2 evőkanál finomra vágott snidling
![]()
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Egy kis tálkában keverd össze a BBQ fűszerkeveréket, a chiliszószt és az ananászlét.
3. Tekerd mindegyik csirkedarabot szalonnába, és most figyelj: forgasd bele finoman a cukorba! Ha szükséges, a falatkákat szúrd át fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét.
4. Az így előkészített falatkákat sorakoztasd a tepsire, mindegyiket kend át a fűszeres chiliszósszal. Mehet a tepsi a sütőbe!
5. 15- 20 perc alatt lesz körülbelül kész, közben kétpercenként kend át a húsdarabokat a szószos keverékkel.
Az eredmény: semmihez sem hasonlítható parádés partifalatok!
Azonnal tálald, szórd meg apróra vágott snidlinggel.
![]()
Krumplipürével vagy egy könnyű körettel fejedelmi vacsorátok lehet akár hét közben is.







