tóth gabi
A tojás az egyik legjobb reggeli étel. De mi van, ha nem tudsz dönteni a rántotta és a tükörtojás között? Semmi baj, itt az új verzió, amelyik mindkettõ elõnyeit egyesíti, ráadásul szuperfinom!
A tojás vitathatatlanul a legjobb reggelik egyike: nem hagyja, hogy a vércukorszinted ide-oda szánkázzon, így akár délig is kihúzhatod vele, és a hízástól sem kell tartanod.
A rendszeresen tojást reggeliző emberek két csoportra oszthatók: a rántotta és a tükörtojás híveire. Ez az új variáció, amely a rántotta és a tükörtojás angol nevének összevonásából a framble (magyarul kb. tükörrántotta) névre hallgat, mindkét verzióból kiveszi, ami a legjobb.
A széle ropogós, a belseje puha, és mindennél ízesebb, csak úgy omlik szét a szádban.
És ahogy a rántottát, úgy ezt is feldobhatod sonkával, szalonnával, vagy akár zöldségekkel is.
1. Olvassz egy kis vajat, vagy hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon.
2. Törd fel egyenként a tojásokat, egyenesen a serpenyőbe, majd fakanállal vagy spatulával törd össze egy kicsit a sárgájukat, és keverd össze a fehérjével, de ne teljesen. Ilyenkor kell hozzáadni az extrákat, például a sonkát is.
3. Keverj bele néhány mozdulattal - de csak alig, alig - és várd meg, míg a tojás sárgája kissé megköt.
Kész is a tükörrántotta!
JÓ ÉTVÁGYAT!