
A tojás az egyik legjobb reggeli étel. De mi van, ha nem tudsz dönteni a rántotta és a tükörtojás között? Semmi baj, itt az új verzió, amelyik mindkettõ elõnyeit egyesíti, ráadásul szuperfinom!
A tojás vitathatatlanul a legjobb reggelik egyike: nem hagyja, hogy a vércukorszinted ide-oda szánkázzon, így akár délig is kihúzhatod vele, és a hízástól sem kell tartanod.
A rendszeresen tojást reggeliző emberek két csoportra oszthatók: a rántotta és a tükörtojás híveire. Ez az új variáció, amely a rántotta és a tükörtojás angol nevének összevonásából a framble (magyarul kb. tükörrántotta) névre hallgat, mindkét verzióból kiveszi, ami a legjobb.
A széle ropogós, a belseje puha, és mindennél ízesebb, csak úgy omlik szét a szádban.
És ahogy a rántottát, úgy ezt is feldobhatod sonkával, szalonnával, vagy akár zöldségekkel is.
![]()
1. Olvassz egy kis vajat, vagy hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon.
2. Törd fel egyenként a tojásokat, egyenesen a serpenyőbe, majd fakanállal vagy spatulával törd össze egy kicsit a sárgájukat, és keverd össze a fehérjével, de ne teljesen. Ilyenkor kell hozzáadni az extrákat, például a sonkát is.
3. Keverj bele néhány mozdulattal - de csak alig, alig - és várd meg, míg a tojás sárgája kissé megköt.
Kész is a tükörrántotta!
JÓ ÉTVÁGYAT!







