kulcsár edina
Egy könnyû körettel tálalva hamar készen lesz az ebéd vagy a vacsora is, de csak úgy magában is roppant jó ennivaló.
A legújabb őrület a halchips, amit nem is bonyolult elkészíteni. Mivel sörtésztában kell sütni nincs az a férfi, aki ellent tudna állni ennek a nagyon finom és egészséges rágcsálnivalónak.
Hozzávalók:
Olvaszd ki a mirelit halat, tedd papírtörlőre száradni.
Egy nagyobb tálban keverd össze az élesztőt, a sört és a lisztet és egy kis sót. Fontos, hogy kicsit sűrűbb, palacsintatészta szerű legyen az állaga.
Melegíts olajat egy magasabb falú serpenyőbe, majd a sörtésztába mártott, száraz apró halakat óvatosan tedd az olajba. Kb. 6-8 perc alatt süsd aranybarnára.
Papírtörlőre téve itasd le róla az olajat. Mindig forrón tálald.
A tésztát hűtőben tudod tárolni, hogy mindig frissen süsd ki a halchipset!
Tipp
Nagyon finom grill szószokkal tálalva!