RETRO RÁDIÓ

Mi köze a csirkének a sörösdobozhoz? Elképesztő megoldás!

Mi köze a csirkének a sörösdobozhoz? Elképesztő megoldás!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 07. 31. 15:47

Páratlan ötlet, mennyei végeredmény! Sütõben vagy szabadban egyaránt bevethetõ turpisságot mutatunk!

Egyszerre ropogós és omlósan puha!

A jó hír az, hogy miközben készül, legálisan fogyaszthatsz el egy fél doboz sört is!

A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!

Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra!

A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!

Hozzávalók:

  • 1 egész, konyhakész csirke
  • Fél literes dobozos sör
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. fokhagyma só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. barnacukor
  • só, bors ízlés szerint
  • Így készül:

    1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.

    2. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.

    3. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait ügyesen elrendezed, nem fog felborulni.

    4. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon.

    Tipp: A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.