kulcsár edina
Páratlan ötlet, mennyei végeredmény! Sütõben vagy szabadban egyaránt bevethetõ turpisságot mutatunk!
Egyszerre ropogós és omlósan puha!
A jó hír az, hogy miközben készül, legálisan fogyaszthatsz el egy fél doboz sört is!
A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!
Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra!
A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!
Hozzávalók:
Így készül:
1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.
2. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.
3. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait ügyesen elrendezed, nem fog felborulni.
4. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon.
Tipp: A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!