RETRO RÁDIÓ

Ismered a pincemeggyet? Végre egy befőtt, amit nem kell főzni!

Ismered a pincemeggyet? Végre egy befőtt, amit nem kell főzni!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 07. 06. 11:50

Ez a világ legegyszerûbb meggybefõttje. Gyakorlatilag kevés munkával remek finomságot rakhatsz el télire, amit bármikor elõkaphatsz.

Most, hogy itt a meggyszezon, a legjobb alkalom, hogy kipróbáld ezt a régen elfelejtett módszert.

A legfontosabb hozzávalója egy jó hideg helyiség, ami lehet pince, kamra vagy bármi, ahol hűvösben lesz a meggyed. Jobb híján hűtőszekrénybe is teheted!

Hozzávalók:

  • 4 kg meggy
  • 1/2 kg cukor
  • 1/2 dkg szalicil
  • Elkészítés:

    A meggyet mosd meg, majd magozd ki. Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd a meggyhez. Tedd hűvös helyre. Legalább naponta egyszer keverd meg alaposan, de nem árt, ha ezt többször is megteszed. A lényeg, hogy a cukor teljesen elolvadjon.

    Három nap után töltsd kisebb üvegekbe, akkorákba, amiket felbontás után biztos, hogy felhasználsz. Töltsd fel a meggy levével, ami  pedig megmarad, ivólének használhatod. Zárd le az üvegeket, és kész is a meggybefőtted.

    Tipp

    1/2 dl rumot is tehetsz bele  az elején, ha csak felnőttek eszik az elkészült befőttet!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.