Létrehozva: 2016.07.18.

Felejtsd el a mojitót, ez lett a nyár új gyümölcsös koktélja

Szupergyorsan és egyszerûen elkészül! Nem kell hozzá más, csak két alkotórész: görögdinnye és egy üveg finom pezsgõ vagy habzóbor.

Szerző Rózsa Dia

Elkészítés:

Tölts meg egy pezsgőspoharat 1/3 részéig görögdinnyelével. A maradék helyet töltsd föl pezsgővel. Még ünnepibbé teheted, ha mentalevéllel vagy friss bazsalikommal díszíted.

Kipróbálhatod ezt a kissé intenzívebben ízesített változatot is, a Mimóza koktélt.

Hozzávalók:

  • 1 kis görögdinnye (héjából kivágva, kockára vágva): kb. 6 csészényit nyersz ki belőle.
  • 2 kis zöld citrom leve
  • 2 ek agavészirup, méz
  • 1750 ml száraz habzóbor, jól behűtve

  • Elkészítés:

    1. Egy turmixgéppel pürésítsd a görögdinnyekockákat szép simára. Szűrd le egy finom teaszűrővel vagy gézzel. Ízesítsd agavéval, ha édesebben szereted.
    2. A görögdinnyepürét és a pezsgőt keverd össze. Először próbáld ki 1-1 arányban, majd kóstolás után változtathatsz az arányokon.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek