tóth gabi
Diétázni szeretnél és szereted a fûszeres, pikáns ételeket? Töltsd meg a cukkinicsónakokat a mexikói konyha fûszereivel, paradicsomszósszal, kukoricával! Garantáltan elégedetten állsz majd fel az asztaltól.
Hosszúkás formája kínálja magát, hogy csónakokat készíts belőle és megtöltsd valami finomsággal.
Mivel a cukkini ízvilága semleges, kiválóan fűszerezheted. Ezzel a karakteres húsos-paradicsomos szósszal remek diétás fogást készíthetsz belőle.
Hozzávalók
Elkészítése
1. A hosszúkás cukkiniket ne hámozd meg! Kanállal vájd ki a közepét és formálj csónakokat belőle. Kend be olajjal, majd tedd sütőedénybe és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percet süsd, hogy megpuhuljon.
2. Serpenyőben melegítsd meg az olajat. Mikor forró, add hozzá a hagymát és pirítsd 3-4 percig. Add hozzá a zúzott fokhagymát is. Öntsd bele a paradicsomszószt, vizet, köményt, pirospaprikát és a chiliport, majd főzd. Aki nem szereti a nagyon csípőset, csak paprikát rakjon bele.
4. Ízesítsd sóval és borssal. Forrald fel gyakran kevergetve, majd lassú tűzön főzd még 5 percig. Ekkor forgasd bele a párolt húst.
5. Vedd ki a cukkinit a sütőből és kanalazd bele a húsos, fűszeres paradicsomszószt. Szórj a tetejére kukoricát és reszelt sajtot. Rakd vissza a sütőbe 5-10 percig, amíg a sajt megolvad.