6 éve

Ez a töltött cukkini felrobbantotta a netet: Ilyen finomat még nem ettél!

Diétázni szeretnél és szereted a fûszeres, pikáns ételeket? Töltsd meg a cukkinicsónakokat a mexikói konyha fûszereivel, paradicsomszósszal, kukoricával! Garantáltan elégedetten állsz majd fel az asztaltól.

A cukkinit sokan szeretik, mert alig van benne szénhidrát, magas a víztartalma és rostokban is gazdag.

Hosszúkás formája kínálja magát, hogy csónakokat készíts belőle és megtöltsd valami finomsággal.

Mivel a cukkini ízvilága semleges, kiválóan fűszerezheted.  Ezzel a karakteres húsos-paradicsomos szósszal remek diétás fogást készíthetsz belőle.

Hozzávalók

  • 40 dkg főtt, aprított csirke
  • 4 közepes cukkini - felénél hosszában elvágva
  • olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 dl víz
  • fagyasztott vagy konzerv kukorica
  • 20 dkg cheddar sajt - ha nincs, akkor trappista, vagy gouda
  • só, bors
  • Elkészítése

    1. A hosszúkás cukkiniket ne hámozd meg! Kanállal vájd ki a közepét és formálj csónakokat belőle. Kend be olajjal, majd tedd sütőedénybe és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percet süsd, hogy megpuhuljon.

    2. Serpenyőben melegítsd meg az olajat. Mikor forró, add hozzá a hagymát és pirítsd 3-4 percig. Add hozzá a zúzott fokhagymát is. Öntsd bele a paradicsomszószt, vizet, köményt, pirospaprikát és a chiliport, majd főzd.  Aki nem szereti a nagyon csípőset, csak paprikát rakjon bele.

    4. Ízesítsd sóval és borssal. Forrald fel gyakran kevergetve, majd lassú tűzön főzd még 5 percig. Ekkor forgasd bele a párolt húst.

    5. Vedd ki a cukkinit a sütőből és kanalazd bele a húsos, fűszeres paradicsomszószt. Szórj a tetejére kukoricát és reszelt sajtot. Rakd vissza a sütőbe 5-10 percig, amíg a sajt megolvad.  

    Tálald forrón! Paprikát is rakhatsz a tetejére és díszítsd petrezselyemmel.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!