Létrehozva: 2016.07.24.

Ez a ropogós pizza az idei nyár sztárja lesz: készítsd gofri sütőben!

Óriási ötlet, fantasztikus újítás! Gyorsan és szuper ropogósra sül így a pizza. A legjobb, hogy még a gyerekek is meg tudják csinálni!

Pizzát ennél, de a kánikulában nincs kedved a sütőt járatni órákig? Akkor ezt a variációt neked találták ki!  Készíts pizzát kis adagonként gofrisütőben! A régi megszokott ízek új köntösben, ropogós tésztarácsok közé sütve! Egyszerűen imádni való! Pizzára fel!

Cseles pizza gofrisütőben

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 2,5 dl langyos víz
  • Így készítsd:

    1. Keverj el a vízben 1 evőkanál lisztet és a cukrot, futtasd fel benne az élesztőt. Majd ezt a kovászt dolgozd össze a liszttel, az olajjal és a sóval. Addig gyúrd, míg sima lesz az állaga.

    2. A begyúrt tésztát letakarva hagyd kelni legalább 34-40 percet.

    3. A megkelt tésztát gyúrd át s nyújtsd ki. Arra figyelj, hogy a gofri sütő még fog lapítani a tésztán, ezért ne legyen túl vékony!

    4. Szeleteld fel, pakold meg ízlésed szerinti töltelékkel. Minden második lapot hagyj üresen!

    5. Boríts üres tésztalapokat a töltelékesekre, a széleket próbáld összenyomkodni.

    6. Mehet is a töltött pizza a gofrisütőbe! A vaslapokat érdemes előtte átolajozni. Fontos, hogy már forró legyen a készülék, amikor beleteszed a pizzatésztát!

    7. Néhány perc és kész az isteni gofris pizza!

    Ilyen belül:

    Nagyon finom!

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek