tóth gabi
Nagyot villanthatsz a hétvégi grillpartin ezekkel a szószokkal! Barátaid mind a tíz ujjukat megnyalják!
Ebben a gyönyörű időben talán már a sokadik kerti sütögetésen is túl vagy.
De itt az ideje, hogy valami újat is kipróbálj a megszokottakon kívül! Lepd meg barátaidat ezekkel a szószokkal, és hidd el, hogy a siker nem marad el!
Édes és enyhén fűszeres. Marha vagy sertés húsokhoz egyaránt remek párosítás
Hozzávalók:
Így készítsd:
Az összes hozzávalót tedd egy közepes serpenyőbe és forrald össze. Amint felforr ez az alap, vedd alacsonyra a hőfokot, így rotyogtasd jó 30-40 percig. Ha nem használod fel az egészet, a hűtőben egy hétig is eláll.
Hamar elkészíthető különleges finomság. Édes, illatos, fűszeres zamatú szósz, csirkékhez különösen finom!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Olvaszd fel a vajat. Amíg a olvad, tedd a jalapenot a lángba és süsd meg.
Add a vajhoz a cukrot. Amíg forr a cukor, egy késes aprítóban vagy turmixban keverd össze a többi hozzávalót. Öntsd vissza a lábosba és rotyogtasd 30 percig.
Evvel a szósszal a sütés utolsó 15 percében kedveskedsz a húsnak! Csak kend meg és süsd tovább! Természetesen a maradék szószt tedd ki az asztalra, mert jól fog jönni mártogatni is!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Mindent tegyél egy megfelelő méretű lábosba, és főzd össze a hozzávalókat kb. 15 percig. (Az alkohol elpárolog a főzés alatt, így nem kell a hatásától tartanod.)
A leggyorsabb, főzés nélkül készíthető szósz.Krémes, illatos és savanykás!
Hozzávalók:
Elkészítés: Keverj össze mindent alaposan! (Használj frissen őrölt borsot, vagy csak törd durvára mozsárban.)