tóth gabi
A cukkini a legkönnyebb fogyókúrás zöldség. Pár perc alatt készíthetsz belõle nagyon egészséges ételeket! Na, de ilyen cukkinibatyut még biztos nem láttál!
A nyár egyik nagy diétás kedvence a cukkini. Számtalan módon elkészítve fogyaszthatod: grillezve és bundázva, párolva vagy levesnek, de akár sütemények tésztájába is teheted. Legtöbbször karikára vagy hasábokra vágjuk, de most itt egy forradalmian új módszer!
Szeleteld hosszában lapkákra a cukkinit, így új távlatok nyílnak meg a konyhában!
Most figyelj! Töltött batyukat is készíthetsz belőle! Az, hogy mi kerül belülre, csak rajtad múlik, variálhatod kedved szerint a tölteléket, de azért mutatunk egy jól bevált bombasztikus receptet.
Tökéletes nyári vacsora lehet akár már ma este is!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A cukkinit zöldséghámozóval vágd vékony szeletekre
2. Serpenyőben pirítsd le a finomra vágott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, illetve a ledarált - vagy késes aprítóval morzsalékosított - főtt húst, illetve a zöldfűszereket, sózd, borsozd. Pirítsd össze, majd add hozzá a hanyagul átvagdosott spenótot is.
3. Fektess egymásra keresztben 2-2 szelet cukkinit, középre kanalazz a húsraguból.
4. Csomagold be a batyut és a hajtott felével lefelé tedd egy sütőedénybe.
5. Öntsd rá a paradicsomszószt és 180 fokos sütőben süsd kb. 15-18 perc alatt süsd készre.
TIPP: Készítheted paradicsomszósz nélkül,sajtszórással is! Úgy is isteni finom! Ettől a vacsorától nem kell tartanod!
Gyakorlatilag nincs benne szénhidrát, nem fogsz tőle elhízni!
Bátran ehetsz repetát is!