RETRO RÁDIÓ

Így tudod a citromból a legtöbb levet kipréselni

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 08. 12:15

A citrom nem olcsó gyümölcs, ezért jó, ha ismersz néhány trükköt, hogy tudod a legtöbb levet kipréselni belõle. Ezekkel a módszerekkel biztos, hogy egy csepp sem vész kárba.

1. A nagy görgetős trükk

Ha nincs otthon citromfacsaró géped, akkor sem kell elkeseredned! Elég, ha ismersz néhány egyszerű trükköt, és máris több levet nyerhetsz a citromból. Mielőtt például felvágnád a gyümölcsöt, erőteljesen lenyomva görgesd oda-vissza párszor a konyhapulton. Ezután vágd csak félbe, és préseld ki így a levét.

+ TIPP

Ha a másik tenyered alátartod, a magok nem hullanak az edénybe, így azokat végül könnyedén kidobhatod.


Miért működik ez a módszer? Görgetéskor összetörik a citrom gerezdfala, így sokkal több levet nyomhatsz ki belőle.

2. Hosszában vágd, ne keresztben

Ezzel a módszerrel kisebb erőfeszítéssel jutsz a citrom levéhez, mintha keresztbe szelnéd el. A gerezdek fala ugyanis nem gátolja a citrom préselését.

3. Tedd a mikróba

Ha a citromot facsarás előtt 10-20 másodpercet megmikrózod, könnyebben kicsavarhatod, így egy csepp sem megy kárba.

4. Áztasd forró vízbe

Ha a citromot préselés előtt egy percre forró vízbe áztatod, akkor is több levet tudsz kinyerni belőle.


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.