Létrehozva: 2016.06.08.

Így tudod a citromból a legtöbb levet kipréselni

A citrom nem olcsó gyümölcs, ezért jó, ha ismersz néhány trükköt, hogy tudod a legtöbb levet kipréselni belõle. Ezekkel a módszerekkel biztos, hogy egy csepp sem vész kárba.

1. A nagy görgetős trükk

Ha nincs otthon citromfacsaró géped, akkor sem kell elkeseredned! Elég, ha ismersz néhány egyszerű trükköt, és máris több levet nyerhetsz a citromból. Mielőtt például felvágnád a gyümölcsöt, erőteljesen lenyomva görgesd oda-vissza párszor a konyhapulton. Ezután vágd csak félbe, és préseld ki így a levét.

+ TIPP

Ha a másik tenyered alátartod, a magok nem hullanak az edénybe, így azokat végül könnyedén kidobhatod.


Miért működik ez a módszer? Görgetéskor összetörik a citrom gerezdfala, így sokkal több levet nyomhatsz ki belőle.

2. Hosszában vágd, ne keresztben

Ezzel a módszerrel kisebb erőfeszítéssel jutsz a citrom levéhez, mintha keresztbe szelnéd el. A gerezdek fala ugyanis nem gátolja a citrom préselését.

3. Tedd a mikróba

Ha a citromot facsarás előtt 10-20 másodpercet megmikrózod, könnyebben kicsavarhatod, így egy csepp sem megy kárba.

4. Áztasd forró vízbe

Ha a citromot préselés előtt egy percre forró vízbe áztatod, akkor is több levet tudsz kinyerni belőle.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek