tóth gabi
A citrom nem olcsó gyümölcs, ezért jó, ha ismersz néhány trükköt, hogy tudod a legtöbb levet kipréselni belõle. Ezekkel a módszerekkel biztos, hogy egy csepp sem vész kárba.
Ha nincs otthon citromfacsaró géped, akkor sem kell elkeseredned! Elég, ha ismersz néhány egyszerű trükköt, és máris több levet nyerhetsz a citromból. Mielőtt például felvágnád a gyümölcsöt, erőteljesen lenyomva görgesd oda-vissza párszor a konyhapulton. Ezután vágd csak félbe, és préseld ki így a levét.
+ TIPP
Ha a másik tenyered alátartod, a magok nem hullanak az edénybe, így azokat végül könnyedén kidobhatod.
Miért működik ez a módszer? Görgetéskor összetörik a citrom gerezdfala, így sokkal több levet nyomhatsz ki belőle.
Ezzel a módszerrel kisebb erőfeszítéssel jutsz a citrom levéhez, mintha keresztbe szelnéd el. A gerezdek fala ugyanis nem gátolja a citrom préselését.
Ha a citromot facsarás előtt 10-20 másodpercet megmikrózod, könnyebben kicsavarhatod, így egy csepp sem megy kárba.
Ha a citromot préselés előtt egy percre forró vízbe áztatod, akkor is több levet tudsz kinyerni belőle.