RETRO RÁDIÓ

Ez nem gaz, igazi csodaszer: Így használd a pitypangot a konyhában!

Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 06. 01. 22:12

Azt hitted, semmire sem jó ez a sárga virág? Most megmutatjuk, mi mindent készíthetsz belõle.

Ha azt gondolod, a pitypang semmire sem jó, csak egy gaz a kertben, nagyot tévedsz. Igazi gyógynövény, számtalan betegséget gyógyíthatsz vele.

Ennek a növénynek ugyanis minden része felhasználható és megehető.

A jól megmosott, friss leveleiből finom saláta készíthető, balzsamecettel meglocsolva.

A pitypangszirup nagyon finom és könnyen el tudod készíteni. 3-4 marék friss pitypangvirágzatot főzz puhára 2 liter vízben. A leszűrt forró lébe 1/2-1 kg cukrot és 2 citrom levét keverj bele. Addig főzd, míg szirupszerűvé (nyúlóssá) nem válik. Ekkor a szirupot jól záródó üvegekben tárold.

Szódával, teával hígítva a legfinomabb, friss virágokkal fokozhatod az ízét.

Bundás pitypangvirág

HOZZÁVALÓK:

  • 20-25 db pitypangvirág frissen mosva
  • 1/2 liter sűrű palacsinta tészta
  • olaj a sütéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A virágokat egyszerre tedd a palacsintatésztába és keverd össze, hogy mindenhol tésztásak legyenek.

    A közben felforrósított olajba villával rakd a tésztás virágokat és mindkét oldalukat süsd aranybarnára.

    Lecsöpögtetés után melegen és hidegen is fogyaszthatod.

    Fahéjas porcukorral édességként, enyhén sózva feltétként tudod fogyasztani!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.