Létrehozva: 2016.06.01.

Ez nem gaz, igazi csodaszer: Így használd a pitypangot a konyhában!

Azt hitted, semmire sem jó ez a sárga virág? Most megmutatjuk, mi mindent készíthetsz belõle.

Szerző Molnár Hédi

Ha azt gondolod, a pitypang semmire sem jó, csak egy gaz a kertben, nagyot tévedsz. Igazi gyógynövény, számtalan betegséget gyógyíthatsz vele.

Ennek a növénynek ugyanis minden része felhasználható és megehető.

A jól megmosott, friss leveleiből finom saláta készíthető, balzsamecettel meglocsolva.

A pitypangszirup nagyon finom és könnyen el tudod készíteni. 3-4 marék friss pitypangvirágzatot főzz puhára 2 liter vízben. A leszűrt forró lébe 1/2-1 kg cukrot és 2 citrom levét keverj bele. Addig főzd, míg szirupszerűvé (nyúlóssá) nem válik. Ekkor a szirupot jól záródó üvegekben tárold.

Szódával, teával hígítva a legfinomabb, friss virágokkal fokozhatod az ízét.

Bundás pitypangvirág

HOZZÁVALÓK:

  • 20-25 db pitypangvirág frissen mosva
  • 1/2 liter sűrű palacsinta tészta
  • olaj a sütéshez
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A virágokat egyszerre tedd a palacsintatésztába és keverd össze, hogy mindenhol tésztásak legyenek.

    A közben felforrósított olajba villával rakd a tésztás virágokat és mindkét oldalukat süsd aranybarnára.

    Lecsöpögtetés után melegen és hidegen is fogyaszthatod.

    Fahéjas porcukorral édességként, enyhén sózva feltétként tudod fogyasztani!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek