kulcsár edina
Az ínyenc franciák legegyszerûbb, de annál finomabb süteménye. Az alapja vaníliás tejsodó, megszórva a hónap kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével. Egy kis porcukorral tálalva egyszerûen ellenállhatatlan!
HOZZÁVALÓK 6-8 személyre:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra. Vajazz ki egy 26 cm-es tűzálló tálat, és szórd meg 2 evőkanál cukorral.
2. A cseresznyéket egy rétegben terítsd szét, és tedd félre, amíg elkészíted a folyékony tésztát.
3. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot, a sót. Habverővel dolgozd hozzá a lisztet, majd a tejet, a vanília- és a mandulakivonatot. Végül öntsd bele az olvasztott vajat is, és keverd simára. Palacsintatésztához hasonló állagot kapsz.
4. A híg tésztát öntsd a cseresznyére.
5. Süsd kb. 40-45 percig, amíg felfújódik, és aranybarna lesz.
6. Szórd meg porcukorral tálalás előtt.