RETRO RÁDIÓ

Ez a nyár legfinomabb cseresznyés süteménye. Villámgyorsan elkészítheted

Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 06. 21. 19:45

Az ínyenc franciák legegyszerûbb, de annál finomabb süteménye. Az alapja vaníliás tejsodó, megszórva a hónap kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével. Egy kis porcukorral tálalva egyszerûen ellenállhatatlan!

HOZZÁVALÓK 6-8 személyre:

  • 600 gr friss, kimagozott cseresznye
  • 2 ek (30 gr) vaj, olvasztva
  • 4 tojás
  • 1 csésze (240 ml) tej
  • ¾ csésze (100 gr) liszt
  • ¼ tk só
  • ½ csésze (100 gr) cukor
  • ½ tk mandula kivonat (vagy 3 csepp mandula esszencia)
  • ½ tk vanília kivonat
  • porcukor a tetejére
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra. Vajazz ki egy 26 cm-es tűzálló tálat, és szórd meg 2 evőkanál cukorral.

    2. A cseresznyéket egy rétegben terítsd szét, és tedd félre, amíg elkészíted a folyékony tésztát.

    3. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot, a sót. Habverővel dolgozd hozzá a lisztet, majd a tejet, a vanília- és a mandulakivonatot. Végül öntsd bele az olvasztott vajat is, és keverd simára. Palacsintatésztához hasonló állagot kapsz.

    4. A híg tésztát öntsd a cseresznyére.

    5. Süsd kb. 40-45 percig, amíg felfújódik, és aranybarna lesz.

    6. Szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    Tipp: egyaránt finom melegen és hidegen

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.