Létrehozva: 2016.06.21.

Ez a nyár legfinomabb cseresznyés süteménye. Villámgyorsan elkészítheted

Az ínyenc franciák legegyszerûbb, de annál finomabb süteménye. Az alapja vaníliás tejsodó, megszórva a hónap kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével. Egy kis porcukorral tálalva egyszerûen ellenállhatatlan!

HOZZÁVALÓK 6-8 személyre:

  • 600 gr friss, kimagozott cseresznye
  • 2 ek (30 gr) vaj, olvasztva
  • 4 tojás
  • 1 csésze (240 ml) tej
  • ¾ csésze (100 gr) liszt
  • ¼ tk só
  • ½ csésze (100 gr) cukor
  • ½ tk mandula kivonat (vagy 3 csepp mandula esszencia)
  • ½ tk vanília kivonat
  • porcukor a tetejére
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra. Vajazz ki egy 26 cm-es tűzálló tálat, és szórd meg 2 evőkanál cukorral.

    2. A cseresznyéket egy rétegben terítsd szét, és tedd félre, amíg elkészíted a folyékony tésztát.

    3. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a maradék cukrot, a sót. Habverővel dolgozd hozzá a lisztet, majd a tejet, a vanília- és a mandulakivonatot. Végül öntsd bele az olvasztott vajat is, és keverd simára. Palacsintatésztához hasonló állagot kapsz.

    4. A híg tésztát öntsd a cseresznyére.

    5. Süsd kb. 40-45 percig, amíg felfújódik, és aranybarna lesz.

    6. Szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    Tipp: egyaránt finom melegen és hidegen

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek