RETRO RÁDIÓ

Megújult és isteni lett a retró tojásleves!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 31. 15:20

A tojásleves lényege maga a tojás, amit belehabarsz a levesbe. De üres vízen kívül miért ne lehetne más is a fõzõedényben?

Nemhiába volt évtizedeken át oly népszerű a tojásleves! Bár meglehetősen egyszerű étel, rendkívüli előnye, hogy gyorsan készül, ráadásul olcsó! Nem kell hozzá főzéstudomány, bárki össze tudja ütni, igazán kellemes felvezetése egy könnyű ebédnek. Ráadásul néhány apró trükkel igazán izgalmassá, sőt tartalmassá teheted ezt az egyébként tényleg könnyű fogást. Turbózd fel a tojáslevest! Jöjjenek az ízek!

1. Sokat dob rajta az egyszerű zöldhagyma

2. Kombinálhatod gombával, spenóttal.

3. Variáld kedvedre, mehet bele petrezselyem és erős paprika is!

A %RIPOST% kedvence pedig ez a változat:

4. Csípős tojásleves kukoricával

Hozzávalók:

3 cső zsenge kukorica vagy 1 doboz kukoricakonzerv

1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó

3-4 cm friss gyömbér

1 evőkanál vodka (kihagyható)

1 tk. liszt

2 egész tojás

jó sok petrezselyemzöld

1/2 mokkáskanál bors

Így készítsd:

Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd borítsd bele a frissen levágott kukoricaszemeket vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát. Ízlés szerint sózd.

Míg újra felforr, a lisztet, a fehér borsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest.

Jó 1 percig forrald, ekkor a hanyagul felvert tojásokat is csorgasd a lébe, a lábost pedig húzd le a tűzről. Végül hints finomra vágott petrezselymet a leves tetejére, és már tálalhatsz is.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.