tóth gabi
Sokak kedvenc nyári ebédje kapott új értelmezést. Páratlanul zamatos szósz teszi most még ízletesebbé ezt a könnyû, nyári fogást!
Lassan beindul a paradicsom- és paprikaszezon. Úgy tűnik, 2016 az újítások éve, a reformlecsó után most itt egy fantasztikus leleményességgel módosított töltöttpaprika-recept! Lényege pedig nem más, mint a szénhidrátok kiszorítása ebből a népszerű ételből, hogy végre tökéletesen egészséges lehessen!
Nincs többé lisztes sűrítés és nincs elhízásveszély sem!
A töltött paprikának a lényege maradt meg: a tiszta, természetes ízek! A húsba nem kell rizst keverni, a csodás paradicsomszósz rántás nélkül is krémesen sűrű, ráadásul megjelenik benne a zeller jótékony hatása is!
Hozzávalók:
3 db paprika
50 dkg darált sertéscomb
1 nagy üveg sűrített paradicsom (esetleg még hozzá 1/2 kg hámozott paradicsom, turmixolva)
3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma, finomra vágva, lepirítva
1 alma
1 tojás
1 zellergumó
Így készítsd:
1. Keverd össze a töltelékhez a darált húst sóval, borssal, tojással és pirított vöröshagymával. Ha lágynak találod a masszát, 1-2 ek. útifűmaghéjat is tehetsz bele. A bekevert darált húst töltsd bele a kicsumázott paprikákba.
2. A szószhoz kb. 1 liter vizet vegyíts a paradicsommal.
3. Tedd bele a fokhagymát, a felkockázott zellert, és a húsgombócokat.
4. Az almát reszeld le, párold meg egy kicsit, majd só kíséretében add a paradicsomos szószhoz.
5. Miután minden megfőtt, a zellereket vedd ki és pürésítsd. Turmixolt állapotban keverd vissza a szószba, és már kész is!
TIPP:
Lestyánnal és kakukkfűvel is fűszerezheted, isteni lesz tőle!
(Forrás: Eszter Horváth, Facebook)