tóth gabi
Isteni ropogós lesz így a sült csirke! Megmutatjuk, hogy varázsolhatod te is az asztalra akár ma este vacsorára!
Nem kell többet sorban állnod a gyorséttermekben, ez a csirke ugyanis mindent tud: ropogós, szaftos, omlós és fűszeres. Ami pedig a legjobb benne, hogy te készíted el! Nem bonyolultabb, mint egy sima rántott hús, viszont a végeredmény egészen elképesztően finom!
Hozzávalók:
1. A húst tedd egy tálba, majd öntsd nyakon a joghurttal, forgasd át. Tedd lefedve a hűtőbe legalább 2 órára.
2. Egy nagy, zárható tasakba töltsd bele a száraz alapanyagokat, rázd össze alaposan.
3. A tojást és a csípős szószt keverd el egy tálban, ebben mártóztasd meg a húsdarabokat, majd egyesével forgasd át a zacskóban lévő lisztes keverékben.
4. A bepanírozott húst bő olajban süsd ki! Ha van fritőzöd, használhatod azt is, de egy mély lábas is megteszi. Az olajat melegítsd fel legalább 180 fokosra!
A szép aranybarnára sült a húsdarabokat lehetőleg rácsra szedd ki, itt szépen lecsöpöghetnek, és mindenhol éri őket a levegő! A rántott csirkét véletlenül se papírtörlőre fektesd, mert oda a roppanós falatod!
Tipp:
Legfinomabb akkor lesz, ha kókusz- vagy mogyoróolajban sütöd!
Jó étvágyat!