RETRO RÁDIÓ

Lelepleztük a gyorséttermek titkát!

Lelepleztük a gyorséttermek titkát!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 03. 11:45

Isteni ropogós lesz így a sült csirke! Megmutatjuk, hogy varázsolhatod te is az asztalra akár ma este vacsorára!

Nem kell többet sorban állnod a gyorséttermekben, ez a csirke ugyanis mindent tud: ropogós, szaftos, omlós és fűszeres. Ami pedig a legjobb benne, hogy te készíted el! Nem bonyolultabb, mint egy sima rántott hús, viszont a végeredmény egészen elképesztően finom!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkealkatrész (comb, szárny, ki mit szeret)
  • 6 dl joghurt
  • 50 dkg liszt
  •  3 tk cayenne bors
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 2 tk pirospaprika
  • 3 tojás
  • 2 dl csípős szósz
  • 1. A húst tedd egy tálba, majd öntsd nyakon a joghurttal, forgasd át. Tedd lefedve a hűtőbe legalább 2 órára.

    2. Egy nagy, zárható tasakba töltsd bele a száraz alapanyagokat, rázd össze alaposan.

    3. A tojást és a csípős szószt keverd el egy tálban, ebben mártóztasd meg a húsdarabokat, majd egyesével forgasd át a zacskóban lévő lisztes keverékben.

    4. A bepanírozott húst bő olajban süsd ki! Ha van fritőzöd, használhatod azt is, de egy mély lábas is megteszi. Az olajat melegítsd fel legalább 180 fokosra!

    A szép aranybarnára sült a húsdarabokat lehetőleg rácsra szedd ki, itt szépen lecsöpöghetnek, és mindenhol éri őket a levegő! A rántott csirkét véletlenül se papírtörlőre fektesd, mert oda a roppanós falatod!

    Tipp:

    Legfinomabb akkor lesz, ha kókusz- vagy mogyoróolajban sütöd!

     

    Jó étvágyat!


     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.