Létrehozva: 2016.05.03.

Lelepleztük a gyorséttermek titkát!

Isteni ropogós lesz így a sült csirke! Megmutatjuk, hogy varázsolhatod te is az asztalra akár ma este vacsorára!

Nem kell többet sorban állnod a gyorséttermekben, ez a csirke ugyanis mindent tud: ropogós, szaftos, omlós és fűszeres. Ami pedig a legjobb benne, hogy te készíted el! Nem bonyolultabb, mint egy sima rántott hús, viszont a végeredmény egészen elképesztően finom!

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkealkatrész (comb, szárny, ki mit szeret)
  • 6 dl joghurt
  • 50 dkg liszt
  •  3 tk cayenne bors
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 2 tk pirospaprika
  • 3 tojás
  • 2 dl csípős szósz
  • 1. A húst tedd egy tálba, majd öntsd nyakon a joghurttal, forgasd át. Tedd lefedve a hűtőbe legalább 2 órára.

    2. Egy nagy, zárható tasakba töltsd bele a száraz alapanyagokat, rázd össze alaposan.

    3. A tojást és a csípős szószt keverd el egy tálban, ebben mártóztasd meg a húsdarabokat, majd egyesével forgasd át a zacskóban lévő lisztes keverékben.

    4. A bepanírozott húst bő olajban süsd ki! Ha van fritőzöd, használhatod azt is, de egy mély lábas is megteszi. Az olajat melegítsd fel legalább 180 fokosra!

    A szép aranybarnára sült a húsdarabokat lehetőleg rácsra szedd ki, itt szépen lecsöpöghetnek, és mindenhol éri őket a levegő! A rántott csirkét véletlenül se papírtörlőre fektesd, mert oda a roppanós falatod!

    Tipp:

    Legfinomabb akkor lesz, ha kókusz- vagy mogyoróolajban sütöd!

     

    Jó étvágyat!


     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek