RETRO RÁDIÓ

Itt a tavasz legnagyobb dobása: epres tiramisu!

Itt a tavasz legnagyobb dobása: epres tiramisu!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 08. 14:30

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus desszertet! Üde és könnyû! Elomlik a szádban ez az epres finomság.

 

A könnyű és habos desszertek királynője nem más, mint a tiramisu. Az eredeti recept szerint kávéval készülő csodadesszertet most kipróbálhatod eperrel is. Egészen más dimenzióba kerül így a tiramisu, légies, illatos finomság lesz rengeteg eperrel.

 

Hozzávalók:

60 ml víz

½ kg eper

narancslé

1 csomag babapiskóta

2 ek. porcukor

1 doboz (125 g) mascarpone

2,5 dl tejszín

 

Így készítsd:

1. Mosd meg és szeleteld fel az epret.

2. A gyümölcs egyharmadát főzd fel a vízzel. Amikor elkezd forrni, adj hozzá 1 ek. porcukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzd 5 percig. Húzd félre  a tűzről és pépesítsd össze robotgéppel. Közben adj hozzá egy kevés narancslevet.

3. A tejszínt verd habbá a maradék porcukorral.

4. A habot keverd el alaposan a mascarpone-val.

5. A babapiskótákat mártsd bele az eper szószba, és rétegezd egy tálban a mascarpone-s krémmel.

6. Pihentesd hűtőben 3-4 órát.

7. Tálalás előtt díszítsd fel a maradék eperszeletekkel.

A krémbe is keverhetsz eperdarabkákat!

Tipp:

Ugyanezekből az alapanyagokból elkészítheted a desszertet kis pohárkákban is!

Adj az élvezeteknek! Egy kis csokiszósszal még ütősebb az epres tiramisu!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.