tóth gabi
Ne hagyd ki ezt a fantasztikus desszertet! Üde és könnyû! Elomlik a szádban ez az epres finomság.
A könnyű és habos desszertek királynője nem más, mint a tiramisu. Az eredeti recept szerint kávéval készülő csodadesszertet most kipróbálhatod eperrel is. Egészen más dimenzióba kerül így a tiramisu, légies, illatos finomság lesz rengeteg eperrel.
Hozzávalók:
60 ml víz
½ kg eper
narancslé
1 csomag babapiskóta
2 ek. porcukor
1 doboz (125 g) mascarpone
2,5 dl tejszín
Így készítsd:
1. Mosd meg és szeleteld fel az epret.
2. A gyümölcs egyharmadát főzd fel a vízzel. Amikor elkezd forrni, adj hozzá 1 ek. porcukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzd 5 percig. Húzd félre a tűzről és pépesítsd össze robotgéppel. Közben adj hozzá egy kevés narancslevet.
3. A tejszínt verd habbá a maradék porcukorral.
4. A habot keverd el alaposan a mascarpone-val.
5. A babapiskótákat mártsd bele az eper szószba, és rétegezd egy tálban a mascarpone-s krémmel.
6. Pihentesd hűtőben 3-4 órát.
7. Tálalás előtt díszítsd fel a maradék eperszeletekkel.
A krémbe is keverhetsz eperdarabkákat!
Tipp:
Ugyanezekből az alapanyagokból elkészítheted a desszertet kis pohárkákban is!
Adj az élvezeteknek! Egy kis csokiszósszal még ütősebb az epres tiramisu!