Létrehozva: 2016.05.08.

Itt a tavasz legnagyobb dobása: epres tiramisu!

Ne hagyd ki ezt a fantasztikus desszertet! Üde és könnyû! Elomlik a szádban ez az epres finomság.

 

A könnyű és habos desszertek királynője nem más, mint a tiramisu. Az eredeti recept szerint kávéval készülő csodadesszertet most kipróbálhatod eperrel is. Egészen más dimenzióba kerül így a tiramisu, légies, illatos finomság lesz rengeteg eperrel.

 

Hozzávalók:

60 ml víz

½ kg eper

narancslé

1 csomag babapiskóta

2 ek. porcukor

1 doboz (125 g) mascarpone

2,5 dl tejszín

 

Így készítsd:

1. Mosd meg és szeleteld fel az epret.

2. A gyümölcs egyharmadát főzd fel a vízzel. Amikor elkezd forrni, adj hozzá 1 ek. porcukrot. Folyamatos kevergetés mellett főzd 5 percig. Húzd félre  a tűzről és pépesítsd össze robotgéppel. Közben adj hozzá egy kevés narancslevet.

3. A tejszínt verd habbá a maradék porcukorral.

4. A habot keverd el alaposan a mascarpone-val.

5. A babapiskótákat mártsd bele az eper szószba, és rétegezd egy tálban a mascarpone-s krémmel.

6. Pihentesd hűtőben 3-4 órát.

7. Tálalás előtt díszítsd fel a maradék eperszeletekkel.

A krémbe is keverhetsz eperdarabkákat!

Tipp:

Ugyanezekből az alapanyagokból elkészítheted a desszertet kis pohárkákban is!

Adj az élvezeteknek! Egy kis csokiszósszal még ütősebb az epres tiramisu!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek