"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2016.05.14.

Így készíts mennyei csokipudingot pudingpor nélkül

Felejtsd el a pudingport, jobbat mutatunk! Ez az egyik legegyszerûbb és leggyorsabb desszert, ami létezik. Selymesen sûrû az állaga, zamatos az íze. Ellenállhatatlan finomság szinte pillanatok alatt.

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • ½  liter tej
  • 12 dkg cukor/ édesítő
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál csokoládé, vagy vanília kivonat
  • Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját helyezd egy mélyebb tálba.
  • Habverővel legalább 1 percen keresztül verd habosra.
  • Keverj hozzá a kukoricakeményítőt és a tejet, majd keverd csomómentesre.
  • Tegyél fel egy kis lábosban tejet, keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt.
  • Főzd, addig amíg forrni kezd, majd öntsd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel.
  • Ha teljesen csomómentes, öntsd vissza a lábosba és főzd tovább, míg elkezd sűrűsödni.
  • Zárd el alatta a gázt és keverj hozzá extra csokoládé, vagy vanília kivonatot.
  • Öntsd tálkákba és takard le a tetejét folpackkal. Nem lesz bőrős a teteje, ha teljesen a pudingra nyomod a folpackot.
  • Tedd hűtőbe 1-2 órára.
  • Tovább fokozhatod az ízeket, ha a puding alá kekszmorzsát teszel, vagy a tetejét csokidarával, vagy tejszínhabbal díszíted!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek