RETRO RÁDIÓ

Így készíts mennyei csokipudingot pudingpor nélkül

Így készíts mennyei csokipudingot pudingpor nélkül
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 14. 16:20

Felejtsd el a pudingport, jobbat mutatunk! Ez az egyik legegyszerûbb és leggyorsabb desszert, ami létezik. Selymesen sûrû az állaga, zamatos az íze. Ellenállhatatlan finomság szinte pillanatok alatt.

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • ½  liter tej
  • 12 dkg cukor/ édesítő
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál csokoládé, vagy vanília kivonat
  • Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját helyezd egy mélyebb tálba.
  • Habverővel legalább 1 percen keresztül verd habosra.
  • Keverj hozzá a kukoricakeményítőt és a tejet, majd keverd csomómentesre.
  • Tegyél fel egy kis lábosban tejet, keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt.
  • Főzd, addig amíg forrni kezd, majd öntsd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel.
  • Ha teljesen csomómentes, öntsd vissza a lábosba és főzd tovább, míg elkezd sűrűsödni.
  • Zárd el alatta a gázt és keverj hozzá extra csokoládé, vagy vanília kivonatot.
  • Öntsd tálkákba és takard le a tetejét folpackkal. Nem lesz bőrős a teteje, ha teljesen a pudingra nyomod a folpackot.
  • Tedd hűtőbe 1-2 órára.
  • Tovább fokozhatod az ízeket, ha a puding alá kekszmorzsát teszel, vagy a tetejét csokidarával, vagy tejszínhabbal díszíted!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.