
Így dobd fel az unalmas virslit!
Praktikus, ha lapul a hûtõdben mindig némi aranytartalék. A virsli erre kiváló lehet. De ha unod már a sima fõtt virslit, akkor most mutatunk egy-két ötletet, hogy használd fel másképp!
Remek és rafinált reggeli vagy vacsora készülhet belőle pillanatok alatt.
1. Bundás virslinyársak
Készíthetsz sima, sűrűbb palacsintatésztát is, vagy kipróbálhatod az eredeti amerikai receptet is:
Fél kg virslihez az alábbiakból készül a bunda: 10 dkg liszt, 5 dkg kukoricadara,1 tojás, 1/2 tk sütőpor,1 dl tej,csipet só,csipet cukor .
Szúrd saslikpálcára a virsliket, mártsd a tésztába, és süsd ki őket.
2. Virslirózsák
Nagyon mutatós, de mégis egyszerű. Tekerd leveles tésztába a feldarabolt virsliket, kend meg tojással, és süsd meg.
3.Rizses virslisaláta
Vágd fel a virslit, irdald be az egyik végét, és állítsd a sütőbe őket. Főtt rizzsel és kedvenc zöldségeiddel tálald.
4. Tükörtojás
Nagy örömet szerezhetsz evvel az apró figyelmességgel. Vágd ketté hosszában a virslit, fordítsd ki, és alul tűzd össze egy fogpiszkálóval. Tedd egy serpenyőbe, kezd el sütni, és üss bele egy tojást.
5. Ropogós szendvicsek
Szeletelj fel egy baguettet, darabolj rá hagymát, sajtot, virslit, ízesítsd kedvenc fűszereiddel, és tedd be a sütőbe
6. Virslicsiguszok
Gyerekzsúrra, vagy rossz evő lurkóknak tuti siker! Vágd félbe hosszában a virslit, fektess rá sajt szeleteket, tekerd fel, és süsd meg!
7. Virslimúmiák
Tekerd leveles tésztába úgy, hogy egy kis darabból külön kis turbánokat készítesz, és mehet a sütőbe. Szintén zsúrok kedvenc falatkái lehetnek.
8. Egytálvirsli
Főzd elő a burgonyát, csepegtesd le, pirítsd össze hagymával és friss spenóttal. Tedd rá a virslikarikákat, és süsd őket együtt. Használhatsz hozzá a kedvenc zöldségeidből is nyugodtan!






