Létrehozva: 2016.05.20.

Felejtsd el a bodzaszörpöt, mutatunk valami sokkal izgalmasabbat

Az idei nyár slágere lesz ez a rafinált ital! Készítsd el gyorsan, most virágzik a bodza, nehogy lemaradj róla!

Szerző Boros Jutka

Végre itt az idő az isteni, zamatos, bodzás finomságokra! Mivel ez az áldásos időszak nem tart túl sokáig, a bodza hamar elvirágzik, igyekszik mindenki minél többet bespájzolni belőle. Ha egy kicsit merészebb vagy és izgalmasabb dologra is vágysz, mint a nagyi bodza szörpje, akkor ezt a két receptet neked találták ki!

Mire eljön a hőség, addigra pont el is készül az idei baráti összejövetelek két új sztárja!

Bodzás-narancsos vodka

1. A bodzafejekről vágj le minél több zöld szárrészt.

2. Lazán tömd őket egy steril befőttesüvegbe.

3. Öntsd fel az egészet vodkával, hogy teljesen ellepje. A tetejére ültess pár alaposan megtisztított narancshéjat úgy, hogy a virágok ne lógjanak ki a fürdőből. 

4. Zárd le az üveget. Állítsd sötét helyre.

5. Naponta egyszer vagy kétszer rázogasd össze. (Ilyenkor mindig ellenőrizd, hogy teljesen ellepi-e a vodka a virágot.)

6. 4-5 nap múlva szűrd át kávéfilteren, vagy duplán tett vékony gézen. Töltsd vissza az üvegbe, és literenként adj hozzá legalább ½ csésze cukrot. Jól alaposan rázd össze, hagyd állni pár órát, hogy teljesen feloldódjon benne.

Bodzás-citromos gin

Az elkészítési módja ugyanaz, mint a narancsos-vodkás változatnak, csak értelemszerűen citrom- vagy lime-héjjal illetve ginnel felöntve.

Jeges szódával vagy házi limonádéval hígítva mind a kettő igazán remek long-drink egy jó kis beszélgetős nyári estére!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek