RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a bodzaszörpöt, mutatunk valami sokkal izgalmasabbat

Felejtsd el a bodzaszörpöt, mutatunk valami sokkal izgalmasabbat
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 20. 14:30

Az idei nyár slágere lesz ez a rafinált ital! Készítsd el gyorsan, most virágzik a bodza, nehogy lemaradj róla!

Végre itt az idő az isteni, zamatos, bodzás finomságokra! Mivel ez az áldásos időszak nem tart túl sokáig, a bodza hamar elvirágzik, igyekszik mindenki minél többet bespájzolni belőle. Ha egy kicsit merészebb vagy és izgalmasabb dologra is vágysz, mint a nagyi bodza szörpje, akkor ezt a két receptet neked találták ki!

Mire eljön a hőség, addigra pont el is készül az idei baráti összejövetelek két új sztárja!

Bodzás-narancsos vodka

1. A bodzafejekről vágj le minél több zöld szárrészt.

2. Lazán tömd őket egy steril befőttesüvegbe.

3. Öntsd fel az egészet vodkával, hogy teljesen ellepje. A tetejére ültess pár alaposan megtisztított narancshéjat úgy, hogy a virágok ne lógjanak ki a fürdőből. 

4. Zárd le az üveget. Állítsd sötét helyre.

5. Naponta egyszer vagy kétszer rázogasd össze. (Ilyenkor mindig ellenőrizd, hogy teljesen ellepi-e a vodka a virágot.)

6. 4-5 nap múlva szűrd át kávéfilteren, vagy duplán tett vékony gézen. Töltsd vissza az üvegbe, és literenként adj hozzá legalább ½ csésze cukrot. Jól alaposan rázd össze, hagyd állni pár órát, hogy teljesen feloldódjon benne.

Bodzás-citromos gin

Az elkészítési módja ugyanaz, mint a narancsos-vodkás változatnak, csak értelemszerűen citrom- vagy lime-héjjal illetve ginnel felöntve.

Jeges szódával vagy házi limonádéval hígítva mind a kettő igazán remek long-drink egy jó kis beszélgetős nyári estére!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.