tóth gabi
Az idei nyár slágere lesz ez a rafinált ital! Készítsd el gyorsan, most virágzik a bodza, nehogy lemaradj róla!
Végre itt az idő az isteni, zamatos, bodzás finomságokra! Mivel ez az áldásos időszak nem tart túl sokáig, a bodza hamar elvirágzik, igyekszik mindenki minél többet bespájzolni belőle. Ha egy kicsit merészebb vagy és izgalmasabb dologra is vágysz, mint a nagyi bodza szörpje, akkor ezt a két receptet neked találták ki!
Bodzás-narancsos vodka
1. A bodzafejekről vágj le minél több zöld szárrészt.
2. Lazán tömd őket egy steril befőttesüvegbe.
3. Öntsd fel az egészet vodkával, hogy teljesen ellepje. A tetejére ültess pár alaposan megtisztított narancshéjat úgy, hogy a virágok ne lógjanak ki a fürdőből.
4. Zárd le az üveget. Állítsd sötét helyre.
5. Naponta egyszer vagy kétszer rázogasd össze. (Ilyenkor mindig ellenőrizd, hogy teljesen ellepi-e a vodka a virágot.)
6. 4-5 nap múlva szűrd át kávéfilteren, vagy duplán tett vékony gézen. Töltsd vissza az üvegbe, és literenként adj hozzá legalább ½ csésze cukrot. Jól alaposan rázd össze, hagyd állni pár órát, hogy teljesen feloldódjon benne.
Bodzás-citromos gin
Az elkészítési módja ugyanaz, mint a narancsos-vodkás változatnak, csak értelemszerűen citrom- vagy lime-héjjal illetve ginnel felöntve.
Jeges szódával vagy házi limonádéval hígítva mind a kettő igazán remek long-drink egy jó kis beszélgetős nyári estére!