
Most megmutatjuk, mire érdemes odafigyelned az oly egyszerûnek tûnõ kávé elkészítése során.
A legtöbb ember számára a tökéletes nap egy tökéletes kávéval indul. Sokszor azonban elkövetünk néhány hibát, ami nem csak a kávénk élvezeti értékéből von le, de még egészségkárosító hatása is lehet! Megmutatjuk, mit tegyél és mit ne, ha egy csésze igazán jó kávéra vágysz!
Az első és legfontosabb szabály: soha készítsd el előre a kávéd!
![]()
Jó ötletnek tűnhet előre lefőzni egy nagyobb adagot, amit akár magaddal is vihetsz és napközben mindig kéznél van. Nem árt azonban óvatosnak lenni a felmelegített vagy állott kávé fogyasztásával! Az órákig álló, melegen tartott kávéban egyre több csersav szabadul fel, mely hosszabb távon tartós gyomorpanaszokhoz vezethet.
Mitől lesz tökéletes egy csésze gőzölgő kávé?
Természetesen a jó minőségű alapanyagtól és a korrekt elkészítéstől! Alapvető szabály, hogy a kávét sohasem szabad utólag felforralni, ha melegítenél rajta, csak óvatosan! Felforralni tilos! Ráadásul így az illatos, aromás anyagok többé-kevésbé eltávoznak.
![]()
Pörkölés és az illatok!
A legfinomabb kávét akkor kapod, ha frissen pörkölt kávébabot használsz. Már a fenséges illat miatt is érdemes legalább egyszer kipróbálnod az otthoni kávépörkölést!







