Létrehozva: 2016.05.11.

Ez az a hiba, ami miatt szinte mindenki pokolian elrontja a kávéját

Most megmutatjuk, mire érdemes odafigyelned az oly egyszerûnek tûnõ kávé elkészítése során.

Szerző Boros Jutka

A legtöbb ember számára a tökéletes nap egy tökéletes kávéval indul. Sokszor azonban elkövetünk néhány hibát, ami nem csak a kávénk élvezeti értékéből von le, de még egészségkárosító hatása is lehet! Megmutatjuk, mit tegyél és mit ne, ha egy csésze igazán jó kávéra vágysz!

Az első és legfontosabb szabály: soha készítsd el előre a kávéd!

Jó ötletnek tűnhet előre lefőzni egy nagyobb adagot, amit akár magaddal is vihetsz és napközben mindig kéznél van. Nem árt azonban óvatosnak lenni a felmelegített vagy állott kávé fogyasztásával! Az órákig álló, melegen tartott kávéban egyre több csersav szabadul fel, mely hosszabb távon tartós gyomorpanaszokhoz vezethet.

Mitől lesz tökéletes egy csésze gőzölgő kávé?

Természetesen a jó minőségű alapanyagtól és a korrekt elkészítéstől! Alapvető szabály, hogy a kávét sohasem szabad utólag felforralni, ha melegítenél rajta, csak óvatosan! Felforralni tilos! Ráadásul így az illatos, aromás anyagok többé-kevésbé eltávoznak.

Pörkölés és az illatok!

A legfinomabb kávét akkor kapod, ha frissen pörkölt kávébabot használsz. Már a fenséges illat miatt is érdemes legalább egyszer kipróbálnod az otthoni kávépörkölést!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek