RETRO RÁDIÓ

Észvesztően finom filléres vacsora: újhagymás-sajtos sült kenyér!

Észvesztően finom filléres vacsora: újhagymás-sajtos sült kenyér!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 09. 20:44

Megértjük, ha mosolyogsz a cím miatt, de nézd csak meg ezt a videót! Összefut a nyál a szádban, és semmi mást nem akarsz majd, csak törni ebbõl a csodálatos kenyérkébõl egy darabot!

Ha valami egészen gyors, egyszerű, pláne olcsó, de finom vacsorára vágysz, feltétlenül ki kell próbálnod ezt a hagymás-sajtos cipót. Ínycsiklandó és laktató finomságot tehetsz néhány perc alatt az asztalra.

A dúsan bevágott veknibe izgalmasan olvad bele a sajt, miközben a kenyérbél magába szívja a vajat és az újhagyma friss, tavaszi aromáit.

Fantasztikus!

Törj le magadnak egy falatot és élvezd, ahogy ropog az újra átsült kenyér héja és ahogy a lágy sajt elomlik a szádban!

Hozzávalók:

1 kis vekni kenyér (kb. 40 dkg)

20 dkg trappista sajt, lapokra vágva

1 cs. újhagyma, felkarikázva

10 dkg vaj

 

Így készítsd:

1. Vagdosd be hosszában és keresztben kb. 2 centinként a kenyeret.

2. A kenyérben lévő hasadékokat tömködd meg sajtlapkákkal, igyekezz minden résbe juttatni belőle. 

3. A megolvasztott vajat öntsd rá a felkarikázott hagymára, keverd össze, majd mehet ez is a kenyérre. Esetleg egy kis sót is adhatsz hozzá.

4. Az így felturbózott veknit csomagold alufóliába és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.

5. 15 perc után bontsd le a az alufóliát és tedd vissza a kenyeret pár percre a sütőbe, hogy igazi ropogós kérget kapjon.

A végeredmény: beájulás! Ilyen finomat még nem ettél!

Nézd meg a videót, és ne fogd vissza magad! Készítsd el!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.