Létrehozva: 2016.05.09.

Észvesztően finom filléres vacsora: újhagymás-sajtos sült kenyér!

Megértjük, ha mosolyogsz a cím miatt, de nézd csak meg ezt a videót! Összefut a nyál a szádban, és semmi mást nem akarsz majd, csak törni ebbõl a csodálatos kenyérkébõl egy darabot!

Ha valami egészen gyors, egyszerű, pláne olcsó, de finom vacsorára vágysz, feltétlenül ki kell próbálnod ezt a hagymás-sajtos cipót. Ínycsiklandó és laktató finomságot tehetsz néhány perc alatt az asztalra.

A dúsan bevágott veknibe izgalmasan olvad bele a sajt, miközben a kenyérbél magába szívja a vajat és az újhagyma friss, tavaszi aromáit.

Fantasztikus!

Törj le magadnak egy falatot és élvezd, ahogy ropog az újra átsült kenyér héja és ahogy a lágy sajt elomlik a szádban!

Hozzávalók:

1 kis vekni kenyér (kb. 40 dkg)

20 dkg trappista sajt, lapokra vágva

1 cs. újhagyma, felkarikázva

10 dkg vaj

 

Így készítsd:

1. Vagdosd be hosszában és keresztben kb. 2 centinként a kenyeret.

2. A kenyérben lévő hasadékokat tömködd meg sajtlapkákkal, igyekezz minden résbe juttatni belőle. 

3. A megolvasztott vajat öntsd rá a felkarikázott hagymára, keverd össze, majd mehet ez is a kenyérre. Esetleg egy kis sót is adhatsz hozzá.

4. Az így felturbózott veknit csomagold alufóliába és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.

5. 15 perc után bontsd le a az alufóliát és tedd vissza a kenyeret pár percre a sütőbe, hogy igazi ropogós kérget kapjon.

A végeredmény: beájulás! Ilyen finomat még nem ettél!

Nézd meg a videót, és ne fogd vissza magad! Készítsd el!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek