tóth gabi
Megértjük, ha mosolyogsz a cím miatt, de nézd csak meg ezt a videót! Összefut a nyál a szádban, és semmi mást nem akarsz majd, csak törni ebbõl a csodálatos kenyérkébõl egy darabot!
Ha valami egészen gyors, egyszerű, pláne olcsó, de finom vacsorára vágysz, feltétlenül ki kell próbálnod ezt a hagymás-sajtos cipót. Ínycsiklandó és laktató finomságot tehetsz néhány perc alatt az asztalra.
A dúsan bevágott veknibe izgalmasan olvad bele a sajt, miközben a kenyérbél magába szívja a vajat és az újhagyma friss, tavaszi aromáit.
Fantasztikus!
Törj le magadnak egy falatot és élvezd, ahogy ropog az újra átsült kenyér héja és ahogy a lágy sajt elomlik a szádban!
Hozzávalók:
1 kis vekni kenyér (kb. 40 dkg)
20 dkg trappista sajt, lapokra vágva
1 cs. újhagyma, felkarikázva
10 dkg vaj
Így készítsd:
1. Vagdosd be hosszában és keresztben kb. 2 centinként a kenyeret.
2. A kenyérben lévő hasadékokat tömködd meg sajtlapkákkal, igyekezz minden résbe juttatni belőle.
3. A megolvasztott vajat öntsd rá a felkarikázott hagymára, keverd össze, majd mehet ez is a kenyérre. Esetleg egy kis sót is adhatsz hozzá.
4. Az így felturbózott veknit csomagold alufóliába és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
5. 15 perc után bontsd le a az alufóliát és tedd vissza a kenyeret pár percre a sütőbe, hogy igazi ropogós kérget kapjon.
A végeredmény: beájulás! Ilyen finomat még nem ettél!
Nézd meg a videót, és ne fogd vissza magad! Készítsd el!