Létrehozva: 2016.04.20.

Nyílik a tavasz legszebb virága! Ezt a lekvárt csak most tudod elkészíteni

Orgonaszörp vagy orgonalekvár? Igazából mindkettõ hasonlóan készül és isteni finom, a különbség csupán az, hogy teszel-e bele zselésítõ anyagot vagy nem. Lássuk a recepteket!

Szerző Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 2 liter térfogatnyi pucolt orgonavirág szirom (jól megpakolva)
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 narancs leve
  • 2 citrom frissen préselt leve
  • 1 zacskó 3 az 1-ben zselésítő, ha lekvárt készítesz
  • Az első lépés a legnehezebb, mert egy tiszta környékről kell begyűjtened a virágokat, amiket aztán egyenként le kell szedni a fürtről.

    Érdemes erre legalább 1-2 órát számolni


    Ezután a vizet és a cukrot keverd össze egy lábasban, és először lassú tűzön kevergesd, amíg el nem olvad, majd öntsd bele a virágszirmokat, és forrald fel. Zárd el a lángot, öntsd rá a citromsavat, és egy éjszakán át pihentesd.

    Másnap szűrd le a virágokat és öntsd hozzá a narancs és a citromlevet.

    TIPP:

    Az intenzívebb ízhatás kedvéért össze is turmixolhatod a virágokat még a szűrés előtt.

    Ha lekvárt készítesz, akkor a zselésítő anyagot most kell hozzákeverni. Közepes lángon még egyszer forrald át, majd sterilizált üvegekbe töltsd, és állítsd fejjel lefelé.

    Ha elég alapos munkát végzel...

    Ha a zöld szártól rendesen megtisztítod a virágszirmokat, akkor le sem kell a lekvárodat szűrni. Az éjszakai pihentetés után a szirmok teljesen átlátszóak lesznek, egészen fantasztikus textúrával.

    Ha szeretnéd a szörpöt is kipróbálni, a pontos receptet itt elolvashatod:

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek