Létrehozva: 2016.04.06.

Így lesz mennyeien omlós és ízletes az oldalas! Titkos recept

Veled is elõfordult már, hogy sütés közben ehetetlenre száradt az oldalas? Adunk néhány tippet, hogy csináld ezentúl!

Szerző Ripost

Szaftos magyaros  oldalas

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg húsos oldalas
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 3 ek csemege paprikakrém
  • 1 ek fokhagymakrém
  • 1 ek mustár
  • 1-2 fej hagyma
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Az oldalast egy ecset segítségével egyesével kend be az összekevert krémes keverékkel.
    A hagymát vágd vékony szeletekre, dobd rá a húsra majd forgasd át. Pácold  a húst minimum 1-2 órán keresztül, de akár egy éjszakára is hűtőbe rakhatod.
    Másnap mehet zacskóstól a tepsibe és már sütheted is.

    Másfél óra múlva, mikor kellően megpuhult, óvatosan vedd ki a zacskóból.  A szaftot öntsd egy tálba, a húst pedig pár percig még pirítsd tovább.

    Ananászlében sült hawaii oldalas

    HOZZÁVALÓK:

  • 2 dl ananászlé
  •  2 evőkanál csípős barbecue szósz 
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz 
  •  

    ELKÉSZÍTÉS:

    Keverd össze a hozzávalókat, forgasd meg benne az oldalasokat és  180 fokos sütőben süsd 2 órán keresztül, fóliával letakarva.

    Nagyon finom narancsos, balzsamecetes salátával tálalva.

    TIPP:

    Bármelyiket kipróbálhatod savanyú káposzta ágyon sütve!

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek