Létrehozva: 2016.04.21.

Húsimádók kedvence: így lett töltött a szalonna

Az egyben sült fasírt sokak kedvence, de baconbe tekerve és sajttal töltve még gusztusosabb és ízletesebb. Ezzel az egyszerû trükkel pedig gyorsan elkészítheted. Sütõben vagy grillen sütve is mennyei.

HOZZÁVALÓK:

  • 0.5 kg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 kávéskanál köménymag
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • 6-7 szelet bacon
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A darált húshoz keverd hozzá az igen apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Szórd hozzá az összes fűszert, a tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva. Keverd jól össze.

    A szalonnát fektesd egy bambusz- tányéralátétre, szorosan egymás mellé.

    Terítsd el egyenletesen rajta a darált húst, majd tedd bele a hosszúkásra vágott kemény sajtot.

    Végül a bambusz segítségével szorosan tekerd fel.

    190 fokra előmelegített sütőrácson, vagy esetleg grillen süsd addig, amíg a szalonna ropogósra pirul.

    15 perc után kenegesd meg egy kevés sörrel.

    Végül szórd meg egy kevés pirított hagymával a tetejét!

    Vágd karikákra és erős paprikával, BBQ-szósszal tálald! Diétás karfiolrizzsel vagy lepénykenyérrel is nagyon finom.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek