tóth gabi
Gyere át velünk a sötét oldalra és nem bánod meg! Ez a süti nemcsak varázslatosan finom, de egészséges is!
Számos meghökkentő párosítás létezik, na de ez biztos sokaknál kiveri a biztosítékot! Cukkinis kenyérről már hallottunk, de mit keres csokoládé mellett ez a zöldség a süteményben?
A kérdés jogos, a válasz talán téged is meglep. A cukkini kiválóan alkalmas arra, hogy kiváltsd vele a liszt egy részét a süteményben. Ezáltal csökkented a szénhidrát- és növeled a rosttartalmát. Így sokkal egészségesebb! Mindemellett a magas nedvességtartalmú és teljesen ízmentes cukkini kellemes állagúvá, puhává teszi a sütit. Így az másnapra, sőt harmadnapra sem lesz morzsalékos, hanem friss és puha marad.
Így készítsd:
1. kapcsold be a sütőt 180 fokra, a sütőformát béleld ki sütőpapírral vagy kend ki vajjal. Legjobb a veknialakú fém sütőforma.
2. A lereszelt cukkinit halmozd egy konyharuhára, csavard össze, hogy távozzon belőle a fölösleges víz.
3. Keverd össze egy tálban a lisztet,a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
4. Egy nagyobb tálban habosítsd fel a tojást a nyírfacukorral, add hozzá a langyos vajat is és addig folytasd a keverést, míg sima lesz. Ekkor mehet bele a lisztes keverék, illetve a vanília is - válts lassabb fokozatra a habverővel. Amikor már csomómentes a massza, forgasd bele a cukkinit, végül pedig a csokidarabokat. A tésztát öntsd az előkészített tepsibe.
5. Mehet az előmelegített sütőbe a cukkinis-csokis tészta, körülbelül 40-50 perc alatt parádésra sül. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy teljesen átsült-e. Ha kész, legalább fél órát hagyd hűlni, csak utána vágd fel.
Gyönyörök gyönyöre!