Létrehozva: 2016.03.26.

Szuper torma 2 perc alatt! Készíts házi tormakrémet, ennél jobb nincs!

A tormareszelés az egyik legkínzóbb konyhai mûvelet! De felejtsd el a szenvedést, könnyek nélkül, egyszerûen is elkészítheted ezt a fantasztikus tormakrémet!

Szerző Ripost

A sonka és a torma nyerő páros, a húsvéti ünnepek elengedhetetlen része! Sok háziasszony azonban nem szereti a tormával járó kínlódást és a könnyeket, ezért inkább a bolti tormát választja. Pedig a torma frissen elkészítve sokkal nagyobb gasztronómia élmény, ráadásul egy egyszerű trükk segítségével gyorsan és sírás nélkül elkészíthető!

Tormakrém

Hozzávalók:

  • 1 db torma
  • 1/2 dl ecet, vagy 1 citrom leve
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 bögre íz
  • Így készítsd:

  • Először készítsd el az ecetes levet.
  • Gyors mozdulatokkal pucold meg a tormát, majd tedd az aprító mixerbe.
  • Addig daráld, amíg a kívánt eredményt eléred.
  • Keverd össze az ecetes lével, majd zárható üvegben tárold a hűtőben.
  • Nagyanyáinknak a tormareszelés hosszú és gyötrelmes folyamat volt, a mai háziasszonyok percek alatt, sírás nélkül elkészíthetik!

    Ha már túl vagy a legnehezebb lépésen, akkor érdemes variálnod, más ízeket is a tormakrémbe keverned. Legyél kreatív!

    Variációk tormakrémre:

  • Tegyél hozzá egy ujjnyi reszelt gyömbért, fantasztikus ízkombináció!
  • Keverj hozzá majonézt.
  • Krémsajttal, esetleg tejföllel kombinálva még selymesebb lesz az eredmény.
  • Karikára vágott zöldhagyma nemcsak a látványt, de az ízeket is fokozza!
  • Víz helyett készítheted a sonka levével is!
  •  

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek