Létrehozva: 2016.03.02.

Szódabikarbónás kenyér az új őrület, ennél egyszerűbb nincs!

Felejtsd el a dagasztást, kelesztést! Élesztõ helyett szódabikarbónával készíts kenyeret! Kevesebb mint egy óra alatt asztalodon lehet, friss és finom ropogós!

Nem kell aggódnod, ha elfogyott otthon a kenyér, vagy zárva tartanak épp a boltok! Szinte pillanatok alatt összeállíthatod a saját házi kenyered tésztáját, és a sütés után már csak az elismerő bókokat kell begyűjtened!

Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! 

Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!

Szódabikarbónás ír kenyér

Hozzávalók:

  • 3 ½ bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 3 1/2 bögre tej
  • Így készítsd:

  • Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
  • Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
  • Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
  • Nézd meg a videón, milyen egyszerűen elkészül a finom ropogós kenyér:

     
    Irish Soda Bread

    THIS WOULD BE SO YUMMY WITH SOME STEW!

    Közzétette: Quirky Momma – 2016. február 27.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek