RETRO RÁDIÓ

Szódabikarbónás kenyér az új őrület, ennél egyszerűbb nincs!

Szódabikarbónás kenyér az új őrület, ennél egyszerűbb nincs!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 02. 16:16

Felejtsd el a dagasztást, kelesztést! Élesztõ helyett szódabikarbónával készíts kenyeret! Kevesebb mint egy óra alatt asztalodon lehet, friss és finom ropogós!

Nem kell aggódnod, ha elfogyott otthon a kenyér, vagy zárva tartanak épp a boltok! Szinte pillanatok alatt összeállíthatod a saját házi kenyered tésztáját, és a sütés után már csak az elismerő bókokat kell begyűjtened!

Élesztő helyett szódabikarbónával, dagasztás helyett gyors gyúrással gyönyörű, ropogós cipókat süthetsz! 

Még a mérleget sem kell elővenned, gyorsan egy bögre segítségével kimérheted a hozzávalókat!

Szódabikarbónás ír kenyér

Hozzávalók:

  • 3 ½ bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 3 1/2 bögre tej
  • Így készítsd:

  • Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat.
  • Formázd csinos kis cipóvá, vagdosd be kissé a tetejét.
  • Helyezd sütőformába vagy serpenyőbe, majd 180 fokon süsd ropogósra!
  • Nézd meg a videón, milyen egyszerűen elkészül a finom ropogós kenyér:

     
    Irish Soda Bread

    THIS WOULD BE SO YUMMY WITH SOME STEW!

    Közzétette: Quirky Momma – 2016. február 27.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.