tóth gabi
Elképesztõ, mit mûvel a rántottával az egyszerû gofrisütõ! Próbáld ki! Pillanatok alatt készül el így a reggeli kedvenc! A végeredmény pedig nemcsak gyönyörû, de fantasztikusan finom is!
Sokan egyáltalán nem szeretik édességgel tömni magukat a korai órákban, inkább rajonganak a testesebb, komolyabb reggelikért. Mindenki nagy kedvence a tojás, akár főzve, akár sütve. Az összes változat közül a rántotta a leglaktatóbb, hiszen rengetegféle kiegészítőt tehetsz hozzá.
Mit szólnál egy egészen újszerű változathoz?
Felejtsd el a serpenyőt, vedd elő a gofrisütődet, ebben süsd meg a rántottát!
Megdöbbensz, milyen fantasztikus lesz a végeredmény!
Csak egy kicsit kell változtatnod a hozzávalók összetételén és máris elkápráztathatod a családodat!
Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg sonka, felkockázva
1 pohár reszelt sajt, például Trappista
2 ek. (kb. 10 dkg) reszelt főtt krumpli, de helyette még jobb 2 ek. Norbi liszt!
2 cikk fokhagyma
1/2 tl. kakukkfű
2 ek. finomra vágott petrezselyem
só, őrölt bors ízlés szerint
fűszerpaprika a szóráshoz
2 ek. vaj, felolvasztva
Így készítsd:
1. Kapcsold be a gofrisütőt, állítsd közepes fokozatra.
2. Egy nagyobb tálban keverd a felvert tojásokba a reszelt krumplit, a sajtot, a sonkát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a sót.
3. A készülék mindkét sütőfelületét kend át olvasztott vajjal.
4. Óvatosan önts 1/2 bögrényi krumplis-tojásos keveréket a vaslapra úgy, hogy a benne lévő finomságok igazságosan el legyenek osztva.
5. Hajtsd rá a sütő tetejét és zárd le. 4-5 perc alatt csodálatosan ropogósra sül. Amint kész, azonnal tálalhatod is!
.