RETRO RÁDIÓ

Kiütéssel győz a torma, simán leveri a mustárt!

Kiütéssel győz a torma, simán leveri a mustárt!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 01. 20:00

Sokszor ugye te sem tudod eldönteni, hogy a húsok mellé tormát vagy inkább mustárt válassz? Segítünk meghozni a döntést: a torma ugyanis messze felülmúlja a mustár képességeit! Nemcsak finom, hanem elképesztõen egészséges is!

Ne ijedj meg a torma erejétől, hisz ebben van a csoda! A friss tormagyökér reszelése közben ugyan a lélegzeted is elakadhat, mert annyira csíp, de ne add fel!

A torma ugyanis az egyik legjobb gyógyhatású magyar növény!

Már az  egyiptomiak afrodiziákumként, a görögök orvosságként, a zsidók pedig a teljes megtisztulásra alkalmazták. Nem véletlenül került a torma a húsvéti gondolatkörbe, a mai napig szinte kötelező a sonkához!

A torma fantasztikus zsír és baktériumgyilkos hatóanyagokkal rendelkezik!

Méregtelenítő és rákmegelőző hatású, természetes antibiotikum! Emellett javítja a látást, hallást, memóriát, hatásosan tisztítja a légutakat, nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint kalciumot, káliumot, glükózt, magnéziumot, foszfort és illóolajokat.

Nemcsak az egyik legjobb, de a legolcsóbb csodaszer!

Magas glikozid tartalma kiváló antibakteriális hatóanyag! Baktérium és vírusölő, hatása akár fél napig is kitart!

A leghatásosabb, ha frissen fogyasztod.  A megtisztított tormát egyszerűen, könnyek nélkül  aprítógép segítségével pépesítheted!

Immunerősítő tormakrém

Reszelj le 1-1 azonos nagyságú sárgarépát és tormát, majd a pépet kever össze 3 evőkanál mézzel és 2 citrom levével! Reggel és este 1-1 evőkanállal kúraszerűen fogyaszd!

Zsírégető tormakúra

Reszelj le 1 közepes méretű  tormát, keverd össze  1 dl citrom levével és  3 evőkanál mézzel. Étkezések előtt 1 kávéskanálnyit fogyassz belőle. Lezárt üvegben hűtőszekrényben tárold.

Akár napi 1 centitől megszabadulhatsz derékbőségedből a fantasztikus torma segítségével!

Teája is gyógyít

Készíts belőle gyógyteát. 1 evőkanálnyi reszelt tormát forráz le 2 dl vízzel, hagyd kiázni a hatóanyagokat, majd szűrd le. Forrón fogyaszd!

Vírusos, hurutos megbetegedésekre nagyon hatásos!

Segíti az emésztést

Keverj össze 3 evőkanál reszelt tormát 1 liter borral. Naponta lefekvés előtt igyál meg belőle 1 decit.

A tormabor felgyorsítja az anyagcserédet, megszünteti a puffadást.

A torma igazi gasztronómia élmény!

Szervírozhatod magában ecetes tormaként, vagy majonézzel keverve is. Kitűnő húsos fogások, sült kolbász, vagy főtt sonka mellé.

Ecetes torma

Egyszerűen elkészítheted: a tormát reszeld le, legyen legalább 1/2 kg, majd öntsd rá az ecetes lét (3 dl víz, 5 ek ecet, 2 ek cukor, 1/4 tk só). Hagyd összeérni az ízeket.  

Majonézes torma

 A fenti ecetes tormát szűrd le, nyomkodd ki a levét, ekkor keverd hozzá a majonézt, így jó sűrű lesz. Ízét nem lehet a bolt változatokéhoz hasonlítani!

Sonkatekercs

A magyar hidegkonyha egyik legnépszerűbb készítményét egyszerűen elkészítheted a fenti változattal. Kanalazd a gépsonkára a majonézes tormakrémet, majd tekerd fel. A sonkatekercseket francia salátás alapra rendezve tálald!

 

Főtt húsok mellé remek!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.