Létrehozva: 2016.03.01.

Kiütéssel győz a torma, simán leveri a mustárt!

Sokszor ugye te sem tudod eldönteni, hogy a húsok mellé tormát vagy inkább mustárt válassz? Segítünk meghozni a döntést: a torma ugyanis messze felülmúlja a mustár képességeit! Nemcsak finom, hanem elképesztõen egészséges is!

Szerző Ripost

Ne ijedj meg a torma erejétől, hisz ebben van a csoda! A friss tormagyökér reszelése közben ugyan a lélegzeted is elakadhat, mert annyira csíp, de ne add fel!

A torma ugyanis az egyik legjobb gyógyhatású magyar növény!

Már az  egyiptomiak afrodiziákumként, a görögök orvosságként, a zsidók pedig a teljes megtisztulásra alkalmazták. Nem véletlenül került a torma a húsvéti gondolatkörbe, a mai napig szinte kötelező a sonkához!

A torma fantasztikus zsír és baktériumgyilkos hatóanyagokkal rendelkezik!

Méregtelenítő és rákmegelőző hatású, természetes antibiotikum! Emellett javítja a látást, hallást, memóriát, hatásosan tisztítja a légutakat, nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint kalciumot, káliumot, glükózt, magnéziumot, foszfort és illóolajokat.

Nemcsak az egyik legjobb, de a legolcsóbb csodaszer!

Magas glikozid tartalma kiváló antibakteriális hatóanyag! Baktérium és vírusölő, hatása akár fél napig is kitart!

A leghatásosabb, ha frissen fogyasztod.  A megtisztított tormát egyszerűen, könnyek nélkül  aprítógép segítségével pépesítheted!

Immunerősítő tormakrém

Reszelj le 1-1 azonos nagyságú sárgarépát és tormát, majd a pépet kever össze 3 evőkanál mézzel és 2 citrom levével! Reggel és este 1-1 evőkanállal kúraszerűen fogyaszd!

Zsírégető tormakúra

Reszelj le 1 közepes méretű  tormát, keverd össze  1 dl citrom levével és  3 evőkanál mézzel. Étkezések előtt 1 kávéskanálnyit fogyassz belőle. Lezárt üvegben hűtőszekrényben tárold.

Akár napi 1 centitől megszabadulhatsz derékbőségedből a fantasztikus torma segítségével!

Teája is gyógyít

Készíts belőle gyógyteát. 1 evőkanálnyi reszelt tormát forráz le 2 dl vízzel, hagyd kiázni a hatóanyagokat, majd szűrd le. Forrón fogyaszd!

Vírusos, hurutos megbetegedésekre nagyon hatásos!

Segíti az emésztést

Keverj össze 3 evőkanál reszelt tormát 1 liter borral. Naponta lefekvés előtt igyál meg belőle 1 decit.

A tormabor felgyorsítja az anyagcserédet, megszünteti a puffadást.

A torma igazi gasztronómia élmény!

Szervírozhatod magában ecetes tormaként, vagy majonézzel keverve is. Kitűnő húsos fogások, sült kolbász, vagy főtt sonka mellé.

Ecetes torma

Egyszerűen elkészítheted: a tormát reszeld le, legyen legalább 1/2 kg, majd öntsd rá az ecetes lét (3 dl víz, 5 ek ecet, 2 ek cukor, 1/4 tk só). Hagyd összeérni az ízeket.  

Majonézes torma

 A fenti ecetes tormát szűrd le, nyomkodd ki a levét, ekkor keverd hozzá a majonézt, így jó sűrű lesz. Ízét nem lehet a bolt változatokéhoz hasonlítani!

Sonkatekercs

A magyar hidegkonyha egyik legnépszerűbb készítményét egyszerűen elkészítheted a fenti változattal. Kanalazd a gépsonkára a majonézes tormakrémet, majd tekerd fel. A sonkatekercseket francia salátás alapra rendezve tálald!

 

Főtt húsok mellé remek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek