tóth gabi
Sokszor ugye te sem tudod eldönteni, hogy a húsok mellé tormát vagy inkább mustárt válassz? Segítünk meghozni a döntést: a torma ugyanis messze felülmúlja a mustár képességeit! Nemcsak finom, hanem elképesztõen egészséges is!
Ne ijedj meg a torma erejétől, hisz ebben van a csoda! A friss tormagyökér reszelése közben ugyan a lélegzeted is elakadhat, mert annyira csíp, de ne add fel!
A torma ugyanis az egyik legjobb gyógyhatású magyar növény!
Már az egyiptomiak afrodiziákumként, a görögök orvosságként, a zsidók pedig a teljes megtisztulásra alkalmazták. Nem véletlenül került a torma a húsvéti gondolatkörbe, a mai napig szinte kötelező a sonkához!
A torma fantasztikus zsír és baktériumgyilkos hatóanyagokkal rendelkezik!
Méregtelenítő és rákmegelőző hatású, természetes antibiotikum! Emellett javítja a látást, hallást, memóriát, hatásosan tisztítja a légutakat, nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint kalciumot, káliumot, glükózt, magnéziumot, foszfort és illóolajokat.
Nemcsak az egyik legjobb, de a legolcsóbb csodaszer!
Magas glikozid tartalma kiváló antibakteriális hatóanyag! Baktérium és vírusölő, hatása akár fél napig is kitart!
A leghatásosabb, ha frissen fogyasztod. A megtisztított tormát egyszerűen, könnyek nélkül aprítógép segítségével pépesítheted!
Reszelj le 1-1 azonos nagyságú sárgarépát és tormát, majd a pépet kever össze 3 evőkanál mézzel és 2 citrom levével! Reggel és este 1-1 evőkanállal kúraszerűen fogyaszd!
Reszelj le 1 közepes méretű tormát, keverd össze 1 dl citrom levével és 3 evőkanál mézzel. Étkezések előtt 1 kávéskanálnyit fogyassz belőle. Lezárt üvegben hűtőszekrényben tárold.
Akár napi 1 centitől megszabadulhatsz derékbőségedből a fantasztikus torma segítségével!
Készíts belőle gyógyteát. 1 evőkanálnyi reszelt tormát forráz le 2 dl vízzel, hagyd kiázni a hatóanyagokat, majd szűrd le. Forrón fogyaszd!
Vírusos, hurutos megbetegedésekre nagyon hatásos!
Keverj össze 3 evőkanál reszelt tormát 1 liter borral. Naponta lefekvés előtt igyál meg belőle 1 decit.
A tormabor felgyorsítja az anyagcserédet, megszünteti a puffadást.
A torma igazi gasztronómia élmény!
Szervírozhatod magában ecetes tormaként, vagy majonézzel keverve is. Kitűnő húsos fogások, sült kolbász, vagy főtt sonka mellé.
Egyszerűen elkészítheted: a tormát reszeld le, legyen legalább 1/2 kg, majd öntsd rá az ecetes lét (3 dl víz, 5 ek ecet, 2 ek cukor, 1/4 tk só). Hagyd összeérni az ízeket.
A fenti ecetes tormát szűrd le, nyomkodd ki a levét, ekkor keverd hozzá a majonézt, így jó sűrű lesz. Ízét nem lehet a bolt változatokéhoz hasonlítani!
A magyar hidegkonyha egyik legnépszerűbb készítményét egyszerűen elkészítheted a fenti változattal. Kanalazd a gépsonkára a majonézes tormakrémet, majd tekerd fel. A sonkatekercseket francia salátás alapra rendezve tálald!