RETRO RÁDIÓ

Ez a sós torta lesz a húsvét sztárja. Gyönyörű és még sütnöd sem kell

Ez a sós torta lesz a húsvét sztárja. Gyönyörű és még sütnöd sem kell
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 18. 15:00

Az ünnepi forgatagban jönnek-mennek a vendégek és jó lenne valami egyszerûen elkészíthetõ, sós finomsággal elõrukkolni? Akkor csinálj szendvicsekbõl tortát! A variációk száma végtelen, engedd szabadjára a fantáziád!

Elsőre talán furcsán hangzik, de miért ne készíthetnél sós tortát? Látványos finomság, mely az ünnepi asztalod dísze lehet. S, hogy mi kell hozzá? Természetesen jöhet minden, amit egy szendvicsre tennél.

1. Lépés: A krém

Kenheted a tortádat boltban kapható szendvicskrémekkel, de tejfölből, túróból, tojásból és natúr krémsajtokból te magad is összeállíthatsz valami finomságot. Kipróbálhatod klasszikus körözöttel, de a snidling és kapor is remekül passzol egy ilyen sós tortához.

2. Lépés: A tortaalap

A legegyszerűbb, ha szendvicskenyérből állítod össze a tésztádat, és nem felejtkezel el a közé kerülő hús és sajtszeletekről sem. Használhatsz füstölt vagy sima sonkát, de akár vékony halszeletekkel is próbálkozhatsz.

3. Lépés: A díszítés

Engedd szabadjára a fantáziád, légy kreatív és gondolkozz színekben. Jöhet minden, ami zöld és piros. Használj salátaleveleket, retket, paradicsomot, citromot vagy szőlőszemeket.

TIPP: Lehet a torta gömbölyű vagy szögletes is.

A különböző rétegeket rakhatod hosszúkás, vagy gömbölyű formára is.

Használhatsz a rétegek közé különböző csírákat, vagy akár tojáskrémet.

Kerek alakú nagyobb cipót is felvághatsz torta szerűen szeletekre.

A főtt tojásos díszítés igazi húsvéti hangulatot kölcsönöz egy ilyen tortának.

A sós krémeket akár tortadíszítő habzsákkal is felnyomhatod a szendvicstortád tetejére.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.