
Az ünnepi forgatagban jönnek-mennek a vendégek és jó lenne valami egyszerûen elkészíthetõ, sós finomsággal elõrukkolni? Akkor csinálj szendvicsekbõl tortát! A variációk száma végtelen, engedd szabadjára a fantáziád!
Elsőre talán furcsán hangzik, de miért ne készíthetnél sós tortát? Látványos finomság, mely az ünnepi asztalod dísze lehet. S, hogy mi kell hozzá? Természetesen jöhet minden, amit egy szendvicsre tennél.
![]()
1. Lépés: A krém
Kenheted a tortádat boltban kapható szendvicskrémekkel, de tejfölből, túróból, tojásból és natúr krémsajtokból te magad is összeállíthatsz valami finomságot. Kipróbálhatod klasszikus körözöttel, de a snidling és kapor is remekül passzol egy ilyen sós tortához.
2. Lépés: A tortaalap
A legegyszerűbb, ha szendvicskenyérből állítod össze a tésztádat, és nem felejtkezel el a közé kerülő hús és sajtszeletekről sem. Használhatsz füstölt vagy sima sonkát, de akár vékony halszeletekkel is próbálkozhatsz.
![]()
3. Lépés: A díszítés
Engedd szabadjára a fantáziád, légy kreatív és gondolkozz színekben. Jöhet minden, ami zöld és piros. Használj salátaleveleket, retket, paradicsomot, citromot vagy szőlőszemeket.
![]()
TIPP: Lehet a torta gömbölyű vagy szögletes is.
A különböző rétegeket rakhatod hosszúkás, vagy gömbölyű formára is.
Használhatsz a rétegek közé különböző csírákat, vagy akár tojáskrémet.
![]()
Kerek alakú nagyobb cipót is felvághatsz torta szerűen szeletekre.
A főtt tojásos díszítés igazi húsvéti hangulatot kölcsönöz egy ilyen tortának.
![]()
A sós krémeket akár tortadíszítő habzsákkal is felnyomhatod a szendvicstortád tetejére.
![]()







