tóth gabi
Nemcsak finom, de elképesztõen magas a vitamin- és tápanyagtartalma! Tankold fel a tél végére kiürült vitaminraktáradat, legyengült immunrendszeredet a finom, egészségesen édes csíramáléval!
Az ősi magyar konyha egyik legrégibb édes süteménye. Pedig a méltánytalanul elfeledett csíramálé értékes hatóanyagokat tartalmaz, melyek fantasztikus hatással vannak az egészségedre. Nincs más dolgod, mint kicsíráztatni a magvakat, utána jöhet a sütés!
A csíramálé elkészítése végtelenül egyszerű nem kell hozzá más, mint a csírák kiáztatott leve, illetve némi liszt.
A gabonamagból kikelő csírák koncentráltan tartalmazzák a legfontosabb tápanyagokat, a belőlük kinyert lé valóságos vitaminkoncentrátum!
A csíranövény az élet bölcsője: B,- D,-E vitamintartalma kiemelkedően magas, ezen kívül tartalmaz még vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, mangánt, és folsavat!
A gabonaszemek keményítőtartalma a csíráztatás és a sütés hatására édeskés ízűvé alakul!
A csíramálé íze ezért kellemesen édes. Vagyis nem kell bele cukor, a természet édesíti éppen kellemesre!
A böjti időszak kedvelt finomságát, a csíramálét te is egyszerűen elkészítheted!
Hozzávalók:
Így készítsd:
TIPPEK
1. Próbáld ki fahéjjal, aszalványokkal, vagy ízlésed szerinti egyéb finomságokkal!
2. Ha nem fehér, hanem teljes kiőrlésű liszttel készíted, sokkal egészségesebb.
3. A liszt egy részét útifűmag héjjal, zabkorpával helyettesítheted, így lényegesen kevesebb lesz a csíramáléban a szénhidrát.