RETRO RÁDIÓ

A legropogósabb hagymakarika, amit valaha álmodtál

A legropogósabb hagymakarika, amit valaha álmodtál
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 06. 17:45

Még olaj sem kell hozzá, sütõben, gyorsan készül! Egyszerû és nincs vele pepecselés! A végeredmény mennyei: kívül ropogós, belül mámorítóan omlós hagymakarika.

Néha a legegyszerűbb ötletek hozzák a legnagyszerűbb eredményt! Ez a hagymakarika épp ilyen. Gyors előkészítést követően elég tepsiben betolni a sütőbe, te pedig hátradőlhetsz, míg megérkeznek a vendégek! Ráadásul ezt a változatot olaj nélkül is elkészítheted, és így még ropogósabb!

Hozzávalók

2 nagy fej hagyma

1 pohár teljes kiőrlésű liszt (vagy zabpehelyliszt)

1 1/2 pohár durva szemű zsemlemorzsa

1/2 pohár reszelt parmezán sajt

1 ek. mexikói vagy cajun fűszerkeverék (esetleg 1 tk. pirospaprika)

2 tojás

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsi alját esetleg olajozd meg.

2. Egy tálban keverd össze a lisztet és a fűszerkeveréket.

3. Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt.

4. Forgasd a hagymakarikákat a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a parmezános morzsába. Ne egyesével, hanem adagonként dolgozz, egy panírozó zacskó, vagy doboz segítségével. Így gyorsan végzel. A trükkért kattints ide!

5. A bebundázott hagymakarikákat sorakoztasd az előkészített

tepsibe.

6. Mehet is a sütőbe! 20-25 perc alatt aranybarnára, ropogósra sülnek a hagymakarikák!

Amint kész, tálalhatod is, legfinomabb csípős-fűszeres paradicsommártással.

 

Tudtad, hogy a hagyma nagyon egészséges?

Erősíti az immunrendszerered - már csak ezért is érdemes néha hagymát hagymával enni!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.