tóth gabi
Még olaj sem kell hozzá, sütõben, gyorsan készül! Egyszerû és nincs vele pepecselés! A végeredmény mennyei: kívül ropogós, belül mámorítóan omlós hagymakarika.
Néha a legegyszerűbb ötletek hozzák a legnagyszerűbb eredményt! Ez a hagymakarika épp ilyen. Gyors előkészítést követően elég tepsiben betolni a sütőbe, te pedig hátradőlhetsz, míg megérkeznek a vendégek! Ráadásul ezt a változatot olaj nélkül is elkészítheted, és így még ropogósabb!
Hozzávalók
2 nagy fej hagyma
1 pohár teljes kiőrlésű liszt (vagy zabpehelyliszt)
1 1/2 pohár durva szemű zsemlemorzsa
1/2 pohár reszelt parmezán sajt
1 ek. mexikói vagy cajun fűszerkeverék (esetleg 1 tk. pirospaprika)
2 tojás
Így készítsd:
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsi alját esetleg olajozd meg.
2. Egy tálban keverd össze a lisztet és a fűszerkeveréket.
3. Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt.
4. Forgasd a hagymakarikákat a fűszeres lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a parmezános morzsába. Ne egyesével, hanem adagonként dolgozz, egy panírozó zacskó, vagy doboz segítségével. Így gyorsan végzel. A trükkért kattints ide!
5. A bebundázott hagymakarikákat sorakoztasd az előkészített
tepsibe.
6. Mehet is a sütőbe! 20-25 perc alatt aranybarnára, ropogósra sülnek a hagymakarikák!
Amint kész, tálalhatod is, legfinomabb csípős-fűszeres paradicsommártással.
Tudtad, hogy a hagyma nagyon egészséges?
Erősíti az immunrendszerered - már csak ezért is érdemes néha hagymát hagymával enni!