tóth gabi
Sütikre, palacsintába, de néha esõs, szürke estéken akár magában is isteni édesség és búfelejtõ a mogyorókrém, mostantól már lelkiismeret furdalás nélkül eheted!
A Nutella elengedhetetlen minden háztartásban. A gyerekek imádják, de egy takaróba burkolózva mi is bármikor elmajszolgatunk akár az egész üveggel is egy romantikus film alatt.
Persze utána akkora lelkiismeret furdalásunk van, mint a Gellért-hegy.
Megtaláltuk a tökéletes és egyben diétás mogyorókrémet, amit bűntudat nélkül ehetsz, akár este is. A receptet a %RIPOST% egy kedves színész barátjától kapta, aki maga is nagy Nutella gourmet. Markovics Tamás, akit leginkább a hangjáról ismerhetünk - ő kölcsönözte Barney Stinson, Clark Kent, vagy épp Kenny (South Park) hangját a magyar képernyőkön.
Hozzávalók:
1. A mogyorót terítsd el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. A tepsi mehet is is a sütőbe, de a készüléket csak ekkor kapcsold be, méghozzá 200 fokra. A mogyoró 15 perc alatt megpirul.
2. Miután kihűlt a mogyoró, tenyeredben dörzsölve a szemeket morzsolgasd le róluk a a sötétbarna hártyát. Ha pici fönt marad, nem tragédia.
3. Daráld egész finomra a mogyorót - például zöldségaprítóban -, majd a 2 ek. olajjal folytasd a mixelést, egészen addig, míg krémes állagú lesz pép. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!)
4. A tejet langyosítsd meg, olvaszd fel benne a nyírfacukrot és a csokoládét, ezt a keveréket fűszerezd vaníliával, majd keverd simára.
5. Keverd össze a csokikrémet és a mogyorós masszát és kész!
Fogyaszthatod is! Nagyon finom!