Hihetetlen gyorsan elkészül és fantasztikusan finom desszert lesz belőle! A nagy titok:
gyúrás helyett rétegezni, sütő helyett hűtőbe tenni!
Csokis lasagna

Hozzávalók:
1 doboz oreos keksz
10 dkg olvasztott vaj
3 dl tejszín
25 dkg krémsajt
cukor ízlés szerint
1 csomag Aranka csokis pudingpor
3 dl tej
Így készítsd:
Törd össze a kekszet nagyobb morzsákra.
Keverd össze az olvasztott vajjal és rendezd egy kb. 20x30 sütőtál aljára.
A felvert tejszínhabhoz óvatosan keverd hozzá a krémsajtot és a cukrot és a 2/3 -át kend a keksz tetejére.
Dolgozd össze a pudingport a tejjel és rétegezd a tejszínes sajtra.
A maradék tejszínes krémet kend a csokis rétegre, szórd meg csoki-, vagy kekszmorzsával a tetejét és tedd pár órára a hűtőbe!
Karamella álom lasagna

Hozzávalók:
1 zacskó vajas keksz
2 dl tejszínhab
kb. 2 dl karamellaöntet
1 csomag Aranka puding
3 dl tej
Így készítsd:
Rétegezd egy üvegtál aljába a fél zacskó kekszeket, majd öntözd meg karamellaszósszal.
Keverd össze a pudingport a tejjel és a felét tedd a karamellás keksz tetejére.
Verd fel a habot és a felét kend a pudingra.
Ismételd meg a rétegezést újra.
Apróra tört csokidarabkákat is szórhatsz a rétegek közé!
Almás lasagna

Hozzávalók:
Sütikrém:
5-6 hámozott, szeletelt alma
1 citrom leve
2 evőkanál liszt
10 dkg barna cukor
1-1 teáskanál fahéj, őrölt szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál méz vagy juhar szirup
Krémsajt töltelék:
1 doboz (25 dkg) krémsajt
20 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 dl tejszín
2 evőkanál karamell
2 dl tejszínhab
Kekszréteg:
2 csomag keksz
2 dl tejszínhab
10 dkg csokoládé
Így készítsd:
Almás krém: Tedd serpenyőbe a felszeletelt almákat és csavard hozzá a citrom levét. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, fűszereket és a mézet. Süsd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig .
Míg az almás krém készül, keverd össze a krémsajtos tölteléket. Verd habbá a 2 dl tejszínt. A krémsajtot keverd össze a többi hozzávalóval, majd óvatosan dolgozd össze a tejszínhabbal.
Végül rétegezd a lasagnás álom sütit! Üvegtál aljára tegyél egy réteg kekszet, majd erre kanalazd a krémsajtos krémet. Még kétszer ismételd meg, végül halmozd a tejszínhabot a tetejére.
Csokidarával szórd meg a tetejét.
Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek!