RETRO RÁDIÓ

Lasagna süti az új őrület

Lasagna süti az új őrület
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 02. 27. 18:59

Ha eddig az olasz paradicsomos tészta jutott az eszedbe a szó hallatán, itt az ideje, hogy megismerj egy másféle lasagnát... A legjobb receptek, ha rád tör az édesség utáni vágy!

Hihetetlen  gyorsan elkészül és fantasztikusan finom desszert lesz belőle! A nagy titok:

gyúrás helyett rétegezni, sütő helyett hűtőbe tenni!

Csokis lasagna

Hozzávalók:

  • 1 doboz oreos keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg krémsajt
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag Aranka csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • Így készítsd:

  • Törd össze a kekszet nagyobb morzsákra.
  • Keverd össze az olvasztott vajjal és rendezd egy kb. 20x30 sütőtál aljára.
  • A felvert tejszínhabhoz óvatosan keverd hozzá a krémsajtot és a cukrot és a 2/3 -át kend a keksz tetejére.
  • Dolgozd össze a pudingport a tejjel és rétegezd a tejszínes sajtra.
  • A maradék tejszínes krémet kend a csokis rétegre, szórd meg csoki-, vagy kekszmorzsával a tetejét  és tedd pár órára a hűtőbe!
  •  

    Karamella álom lasagna

    Hozzávalók:

  • 1 zacskó vajas keksz
  • 2 dl tejszínhab
  • kb. 2 dl karamellaöntet
  • 1 csomag Aranka puding
  • 3 dl tej
  • Így készítsd:

  • Rétegezd egy üvegtál aljába a fél zacskó kekszeket, majd öntözd meg  karamellaszósszal.
  • Keverd össze a pudingport a tejjel és a felét tedd a karamellás keksz tetejére.
  • Verd fel a habot és  a felét kend a pudingra.
  • Ismételd meg a rétegezést újra.
  • Apróra tört csokidarabkákat is szórhatsz a rétegek közé!
  • Almás lasagna

    Hozzávalók:

    Sütikrém:

  • 5-6 hámozott, szeletelt alma
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1-1  teáskanál fahéj, őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz vagy juhar szirup
  • Krémsajt töltelék:

  • 1 doboz  (25 dkg) krémsajt
  • 20  dkg porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál karamell
  • 2 dl tejszínhab
  • Kekszréteg:

  • 2 csomag keksz
  • 2 dl tejszínhab
  • 10 dkg csokoládé
  • Így készítsd:

  • Almás krém: Tedd  serpenyőbe a felszeletelt almákat és csavard hozzá a citrom levét. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, fűszereket és a mézet. Süsd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig .
  • Míg az almás krém készül, keverd össze a krémsajtos tölteléket. Verd habbá a 2 dl tejszínt. A krémsajtot keverd össze a többi hozzávalóval, majd óvatosan dolgozd össze a tejszínhabbal.
  • Végül rétegezd a lasagnás álom sütit! Üvegtál aljára tegyél egy réteg kekszet, majd erre  kanalazd a krémsajtos krémet. Még kétszer ismételd meg, végül halmozd a tejszínhabot a tetejére.
  • Csokidarával szórd meg a tetejét.
  • Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek!
  • Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.