Létrehozva: 2016.02.25.

Kiderült, milyen titkos összetevőtől lesz mostantól MINDEN sütid szuperfinom! Meg fogsz döbbenni!

Sztárcukrász árulta el azt, amire álmunkban sem gondoltunk volna. De az biztos, hogy mostantól rászokunk!

Egészen elképesztő módszert osztott meg a nagyvilággal egy ismert kansasi olasz étterem második generációs tulajdonosa és séfje. Elárulta, mi az a titkos összetevő, melytől minden, de tényleg minden csokoládétorta mennyei lesz.

Ez az összetevő ugyanis különösen krémessé, lággyá varázsolja a süteményt, megakadályozza, hogy kiszáradjon a tészta.

A megoldást a családi történet szerint még édesapja alkalmazta először, és bármennyire is meglepő, nem más, mint egy kevés majonéz, amit a süteményhez adnak. Némi kutatást is végzett a témában, és egészen régi receptet is talált, melynél már alkalmazták ezt a megoldást. Már 1927-ben is akadt olyan feljegyzés, ahol kimondottan a hozzávalók közt szerepelt a majonéz egy csokitortánál.

És hogy legyen konkrét elképzelésünk is arról, hogyan néz ki egy csokoládétorta ezzel a módszerrel, jöjjön egy recept, melyből nem hiányozhat a majonéz. Na meg a csokoládé sem! Az egyszerűség kedvéért pedig még méricskélned sem kell nagyon: vegyél elő egy 2,5 decis csészét, ebben kell majd a hozzávalók nagy részét kimérned.

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt

  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor

  • 1 1/4 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 1/4 teáskanál sütőpor

  • 3 tojás

  • 1 2/3 csésze cukor

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 1 csésze majonéz

  • 1 1/3 csésze víz

    Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit

  • A száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és sütőport keverd össze és tedd félre

  • Keverd össze elektromos habverővel, magas fokozaton a tojást, a vaníliát és a cukrot, míg habos és krémes nem lesz

  • Alacsony fokozaton keverd hozzá a majonézt

  • A masszához fokozatosan és felváltva keverd hozzá a lisztes keveréket és a vizet

  • Öntsd a formába, süsd 30 percig, majd hagyd hűlni

  • Hintsd meg porcukorral, vagy ha még úgy érzed, nem elég a jóból, akkor készíts hozzá isteni csokimázat 1 tábla olvasztott étcsokoládéból, 4-4 evőkanál cukorból és 40 g vajból. De díszítheted gyümölccsel és feldobhatod akár tejszínhabbal is!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek