Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
Létrehozva: 2016.01.30.

Nem hiszed el, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna!

Tégy szódabikarbónát a palacsintatésztába és megdöbbensz! Olyan izgalmas palacsintád lesz, mint még soha! Imádni fogod, mert viccesen néz ki, ráadásul így sokkal egészségesebb!

Eddig is tudtuk, hogy a szódabikarbóna az ügyeletes zseni a háztartásokban: tisztíthatsz vele edényt, csempét, csapot, de még vécécsészét is. Még jobb, ha kevés vízben feloldva megiszod,  hiszen kiderült, hogy a szódabikarbóna akár évekkel meghosszabbítja az életedet!

De ha meginni lehet, akár meg is ehetjük! Miért is ne tehetnénk bizonyos ételekhez szódabikarbónát?

Erre a kérdésre több háziasszony is nevetve csattanna fel, hiszen számos olyan étel létezik, amit kimondottan szódabikarbónával készítünk - és ezt elvileg mindenki tudja. Leginkább a sütőpor helyettesíthető vele, sokan például szódabikarónával sütik a piskótát, állítólag sokkal magasabbra nő tőle a sütemény tésztája. De fasírtba, zöldségpogácsába is teheted, így lazább, könnyebb lesz az ételek állaga.

És most itt a szuper újítás, a nagy palacsintatrükk!

Tegyél szódabikarbónát a palacsinta tésztájába és megdöbbensz! Eszméletlen formát ölt a palacsinta, amikor kisütöd!

Lyukas lesz a palacsinta! Ide süss!

Elképesztően újszerű a látvány, megenni pedig hatalmas élmény az ilyen palacsintát!

Lyukacsos-szivacsos állapota miatt sokkal könnyebb a tésztája, mint amit megszoktunk. Mondhatjuk kímélő desszertnek is, hiszen a rengeteg lyuk, amit megeszel vele, egy szemernyi kalóriát sem tartalmaz! Másrészt valóban vigyáz az egészségedre ez a palacsinta, hiszen a szódabikarbóna tartalma miatt így rengeteg bikarbonátot viszel a szervezetedbe - ez az ion pedig lúgos kémhatásával segít megelőzni a szervezet elsavasodását! Lássuk akkor a receptet:

Lyukas palacsinta

Hozzávalók:

1 pohár liszt

3 dl natúr joghurt

1 tojás

1 ek. cukor

1/2 tk. szódabikarbóna

csipet só

1 ek. olaj

1 dl forró víz

Így készítsd:

1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!

2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

4. Keverd el az olajat a tésztában.

5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!

Próbáld ki csokikrémmel:

TIPP:

Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába. Igazán finom a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek