RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna!

Nem hiszed el, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 01. 30. 12:45

Tégy szódabikarbónát a palacsintatésztába és megdöbbensz! Olyan izgalmas palacsintád lesz, mint még soha! Imádni fogod, mert viccesen néz ki, ráadásul így sokkal egészségesebb!

Eddig is tudtuk, hogy a szódabikarbóna az ügyeletes zseni a háztartásokban: tisztíthatsz vele edényt, csempét, csapot, de még vécécsészét is. Még jobb, ha kevés vízben feloldva megiszod,  hiszen kiderült, hogy a szódabikarbóna akár évekkel meghosszabbítja az életedet!

De ha meginni lehet, akár meg is ehetjük! Miért is ne tehetnénk bizonyos ételekhez szódabikarbónát?

Erre a kérdésre több háziasszony is nevetve csattanna fel, hiszen számos olyan étel létezik, amit kimondottan szódabikarbónával készítünk - és ezt elvileg mindenki tudja. Leginkább a sütőpor helyettesíthető vele, sokan például szódabikarónával sütik a piskótát, állítólag sokkal magasabbra nő tőle a sütemény tésztája. De fasírtba, zöldségpogácsába is teheted, így lazább, könnyebb lesz az ételek állaga.

És most itt a szuper újítás, a nagy palacsintatrükk!

Tegyél szódabikarbónát a palacsinta tésztájába és megdöbbensz! Eszméletlen formát ölt a palacsinta, amikor kisütöd!

Lyukas lesz a palacsinta! Ide süss!

Elképesztően újszerű a látvány, megenni pedig hatalmas élmény az ilyen palacsintát!

Lyukacsos-szivacsos állapota miatt sokkal könnyebb a tésztája, mint amit megszoktunk. Mondhatjuk kímélő desszertnek is, hiszen a rengeteg lyuk, amit megeszel vele, egy szemernyi kalóriát sem tartalmaz! Másrészt valóban vigyáz az egészségedre ez a palacsinta, hiszen a szódabikarbóna tartalma miatt így rengeteg bikarbonátot viszel a szervezetedbe - ez az ion pedig lúgos kémhatásával segít megelőzni a szervezet elsavasodását! Lássuk akkor a receptet:

Lyukas palacsinta

Hozzávalók:

1 pohár liszt

3 dl natúr joghurt

1 tojás

1 ek. cukor

1/2 tk. szódabikarbóna

csipet só

1 ek. olaj

1 dl forró víz

Így készítsd:

1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!

2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

4. Keverd el az olajat a tésztában.

5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!

Próbáld ki csokikrémmel:

TIPP:

Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába. Igazán finom a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.