A hófehér pehelybe panírozott isteni rántott hús titka a panko morzsa. A panko nem más mint a japán zsemlemorzsa. Fehér kenyérbélből készült, nagyobb darabokból álló morzsa, amely levegősebb szerkezetű, és ezáltal kevesebb olajat szív magába! Ázsiában és Amerikában most ez a panko bundás rántott hús a legnépszerűbb az ebédre választható ételek között. Ennek pedig ez az oka:
A panko morzsával készült rántott húsnak extrán ropogós a bundája! Igazi élménykaja!
Panko morzsa már sok helyen beszerezhető, például szinte minden ázsiai boltban, azonban nagyon egyszerűen otthon is elkészítheted.
Panko morzsa
Így készítsd:
Friss, fehér kenyérnek vágd le a héját. Tedd egy forgókéses robotgépbe a kenyérdarabokat. A friss kenyeret durvábbra fogja darálni, mint a szárazat, és ettől lesz különleges, pehelyszerű a morzsád.
Használhatsz hozzá szikkadt kenyeret is, a lényeg, hogy csak a kenyér belét aprítsd, és mindig hagyd nagyobb szemcsésre.
Rántott hús panko bundában
Így készítsd:
Verd fel a tojásokat és keverd össze tejföllel.
Forgasd meg a besózott húsokat lisztbe, a tojásos tejfölbe, végül a panko morzsában.
Helyezd a bepanírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Szórj a tetejére reszelt parmezánt, de használhatsz fűszersókat is ízlésed szerint.
Spricceld meg olajjal a bundát, és 180 fokon süsd készre.
Tippek:
Panírozhatsz klasszikus módon, liszt, tojás, morzsa, és sütheted olajban is. Ha olajban sütöd, alkalmazd ezt a praktikát, így jóval kevesebb zsiradékot szív magába!
Érdemes zöldségeket, halat, sajtot is panko morzsával készítened!
Ha nem szeretsz panírozni, próbáld ki az egy mozdulattal készülő rántott húst!
Legyél kreatív, variáld a hagyományos bundát, használhatsz a zsemlemorzsa helyett pattogatott kukoricát is!