tóth gabi
A karácsony kedvenc édessége igazi magyar csemege. Az ünnepek végeztével azonban mindig marad belõle pár maréknyi, amit már senki nem szeretne megenni. Mostantól nem kell a kukában végeznie, hiszen mennyei édességeket készíthetsz belõle.
A szaloncukor igazi hungarikum és amit készíthetsz belőle karácsony után, szintén egyedülálló. Mutatunk néhány tippet, ami beindíthatja a fantáziádat. Kísérletezz bátran te is ezzel a finomsággal.
A hagyományos muffin receptet feldobhatod néhány szem szaloncukorral.
A tésztát a megszokott módon készítsd el: 10-10 dkg puha margarinhoz és joghurthoz keverj 13 dkg cukrot, majd ehhez tegyél két egész tojást. Adj hozzá 20 dkg lisztet és fél csomag sütőport. Ez lesz az alap. Végül a tésztához tetszés szerint szórj apróra vágott szaloncukrot.
Ezután a megszokott módon süsd meg a süteményt. Vigyázz vele, pillanatok alatt elfogy!
A legegyszerűbb édességnek sem kell unalmasnak lennie. Hiába kapható többféle ízben, a puding egy idő után önmagában egyhangúvá válhat. Ha azonban egy kis apró rafinériát csempészel bele, mennyei desszert lesz.
Készítsd el a szokásos módon a pudingot, majd az apróra vágott cukordarabokat a főzés utolsó pillanatában szórd bele a még híg masszába. Így a szaloncukor megolvad és a lágy ízek összekeverednek az edényben.
Ha nem szeretnél az olvasztással bajlódni, akkor a már kész pudingot is díszítheted a megmaradt karácsonyfadísszel.
Ha az idő múlásával megkeményedtek a szaloncukrok, akkor sem kell a kukában landolniuk. A hétvégi desszertben a helyük! Mindegy, hogy tortát vagy épp palacsintát készítesz. Ha a cukorkákat vízgőz fölött megolvasztod, bármelyik tésztában megállják a helyüket.