Létrehozva: 2016.01.20.

Itt a legújabb diétás őrület: forró leves reggelire!

Egyszerû, gyors és szénhidrátszegény reggelit keresel, mégis mindig a zsemlénél kötsz ki? Ebbõl nem lesz karcsúság! Inkább szokj rá arra, hogy reggelire levest eszel!

Szerző Ripost

A leves felmelegít, tele van zöldséggel, és sokáig eltelít. Ha van néhány adag a hűtőben, pár perc alatt megmelegszik, így már csak be kell kanalaznod – semmivel sem telik több időbe, mint megsütni és megenni egy pirítóst. Viszont a pirítósnál sokkal kevesebb benne a kalória és a szénhidrát, és rengeteg értékes, éltető  tápanyagot tartalmaz! Vagyis amellett, hogy délig nem leszel éhes, még fogyhatsz is tőle.

Nagy előnye, hogy átmelegít, és egyúttal folyadékot is viszel be vele a szervezetedbe!

Ha nincs időd megenni, akkor egy kávés termoszpohárban akár magaddal is viheted, csak egy kanalat kell bedobni mellé a táskádba.

A legegyszerűbb, ha tárolsz némi csirke- vagy zöldségalaplevet a mélyhűtőben, és előző este elkészíted a belevalókat: párolt zöldséget, szénhidrát csökkentett tésztát, húskockákat, húsgombócot... A krémlevesek is nagyszerűek, és jól tárolhatók. Nyáron a hideg gyümölcslevesek jelenthetik a megoldást. Ám ezeken kívül is van élet, mutatjuk a legjobb reggeli leveseket, amelyeket pár napra előre is elkészíthetsz, hogy reggel csak melegíteni kelljen.

Lencseleves

Hozzávalók:

3 teáskanál olívaolaj, 3 közepes sárgarépa meghámozva és kockákra vágva, 3 közepes zellerszár feldarabolva, 1 nagyobb fej hagyma kockákra vágva, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, 2 l víz, fél liter lencse beáztatva, egy doboz konzerv paradicsom, 1 teáskanál kakukkfű, másfél teáskanál balzsamecet, 2 teáskanál só, 1 teáskanál fekete bors.

Így készítsd:

Az olajon párold meg a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert. Add hozzá a vizet, a beáztatott lencsét, a paradicsomot és a kakukkfüvet és a sót, majd főzd 30-45 percig. A végén ízesítsd balzsamecettel és borssal.

Csirkés-kukoricás bableves

Hozzávalók:

2 közepes hagyma, felkockázva, 1 zöldpaprika felkockázva, 1 evőkanál friss kakukkfű apróra vágva (vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű), só és bors, 2 evőkanál paradicsompüré, 70 dkg csont és bőr nélküli csirkecomb, 6 koktélparadicsom, felkockázva, fél dl Worcestershire-mártás, 25 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica felengedve, 25 dkg fagyasztott, fejtett bab puhára főzve.

Így készítsd:

Forrósíts fel egy kevés olajat közepes tűzön egy nagyobb lábasban. Tedd bele a hagymát, a paprikát, a kakukkfüvet, másfél teáskanál sót és negyed teáskanál borsot. Időnként megkeverve párold 4-5 percig, amíg a hagyma barnulni nem kezd. Keverd hozzá a paradicsompürét add hozzá a csirkét, a paradicsomot, a Worcestershire mártást, és 3-4 dl vizet. Forrald fel, majd vedd le a lángot, és főzd körülbelül 15 percig, amíg a csirkehús meg nem fő. Szedd ki a csirkét a lábasból, ha szükséges, adj még hozzá vizet, tedd bele a babot és a kukoricát, majd 5-10 perc alatt főzd össze. Közben vágd apróra a csirkehúst, majd keverd bele újra a levesbe.

Zöldségleves

Hozzávalók:

egy doboz kukoricakonzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 1 közepes hagyma, felkockázva, só és bors, 8 dl alaplé (vegáknak zöldségből, nem vegáknak csirkéből), 2 nagyobb cukkini hosszában félbevágva és vékonyra szeletelve, 25 dkg zöldbab, egy doboz konzerv paradicsom, 1,5 dl árpagyöngy

Így készítsd:

Forrósítsd fel az olajat egy nagyobb lábasban, párold meg rajta a hagymát 3-5 perc alatt, közben fűszerezd sóval és borssal. Add hozzá az alaplevet és fél liter vizet, forrald fel. Tedd bele a cukkinit, a zöldbabot, a kukoricát, a paradicsomot levével együtt és az árpagyöngyöt, majd fedő nélkül főzd addig, amíg az árpagyöngy meg nem puhul. Ízesítsd újra sóval és borssal. Lefagyasztva akár 3 hónapig is eláll.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet