Ha szereted a fánkot, de nem kedveled a felesleges kalóriákat és a lakásodat átjáró fullasztó olajszagot sem, akkor ezt a receptet imádni fogod! Süsd a fánkot olaj nélkül a sütőben, így garantáltan lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted az ízeket és még olajszag sem lesz a lakásban.
Fánk
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
3 dl langyos tej
15 dkg cukor
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
tetejére ízlés szerinti lekvár, krém
Így készítsd:
Langyos tejben futtasd meg az élesztőt kevés cukorral.
Keverd össze a lisztet a többi hozzávalóval és add hozzá a tejben felfuttatott élesztőt is.
Jól dolgozd össze, majd tedd a tésztát meleg helyre 1 órára.
Ha megkelt, óvatosan nyújtsd kb. 2 ujjnyira a tésztát és szaggasd ki.
Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, viszonylag kellő távolságba egymástól.
Takard le konyharuhával és hagyd pihenni még 20 percet.
Nyomj a közepébe kisebb mélyedéseket és tegyél bele lekvárt, vagy csokikrémet.
Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre.
Az elkészült fánkokat ne felejtsd el egy kis vaníliás porcukorral meghinteni!
Töltheted ízlésed szerint lekvárral, csokikrémmel, nutellával, vagy vaníliakrémmel!
Legyél kreatív! Nem csak az ízeket, de a látványt is fokozhatod, ha csokiszószba megforgatod és színes cukorral szórod meg a tetejét!