tóth gabi
Ha így panírozod be a húst, nemcsak porhanyósabb lesz, de jóval kevesebb olajat is szív magába!
A legnépszerűbb ételeink közé tartozó rántott hús korántsem mondható egészségesnek a sütés közben magába szívott olaj mennyisége miatt!
Kevésbé ismert, de a panír zsírszívó képessége miatt a bebundázott húsok, zöldségek akár súlyuk 10 százalékának megfelelő zsiradékot is magukba szívhatnak. Márpedig egyáltalán nem elhanyagolható, hogy mennyi felesleges zsiradék jut szervezetünkbe egy-egy kiadós rántott húsos ebédnél, vacsoránál!
Készítsd így a rántott húst, garantáltan megszabadulsz a felesleges kalóriáktól!
Panírozáskor használd ki az alkohol zsírtaszító tulajdonságát!
Nemcsak a felesleges olajtól szabadulhatsz meg, hanem hihetetlen omlós rántott húst készíthetsz így. Panírozásnál egyszerűen keverj a felvert tojáshoz tojásonként 1 evőkanál alkoholt (vodka, házi pálinka egyaránt megteszi), majd panírozd be a húst a szokásos módon, vagy használd ezt az egyszerű trükköt.
Kirántott ételek sütésekor nagyon fontos, hogy optimális legyen az olaj hőmérséklete!
Minél alacsonyabb az olaj hőmérséklete, annál több felesleges zsiradékot szív magába a panír. Ugyanilyen rossz, ha a kívánatosnál sokkal forróbb olajjal dolgozol. Ez esetben ugyanis a magas hőmérséklet miatt a bepanírozott hús vagy zöldség rengeteg nedvességet veszít sütés közben.
Ha túl forró az olaj, az ételben lévő víz a hirtelen hőtől gőzzé változik, a távozó gőz viszont pórusokat nyit az ételen, ezeken keresztül beleszivároghat a zsiradék!
Sütést követően papírtörlőre szedd a húst, kiszívja a bundában lévő olaj nagy részét!