Létrehozva: 2015.12.13.

Vajon melyik nemzet karácsonyi menüje a leghizlalóbb?

Biztosan azt gondoltad, hogy a magyarok ünnepi vacsorája a legdurvább... Ezúttal azonban nem mi állunk az élen! Összehasonlították kalóriamennyiség szempontjából a világ nagyobb nemzeteinek karácsonyi menüjét. Íme a végeredmény!

Dr. Wayne Osborne kíváncsiságból összeállította, hogy mely nemzetek karácsonyi menüje a legkalóriadúsabb a világon. (Mit finomkodunk? A leghizlalóbb!) Természetesen elsőre mi is azt gondoltuk, hogy egy jó zsíros töltöttkáposztánál, halászlénél, és agyoncukrozott bejglinél nincs durvább, de tévedtünk. 

A lista szerint az Egyesült Államoké a dobogós hely. A karácsonyi vacsora indokán általuk felfalt áfonyaszósszal megboíott sültpulyka, gyömbéres süti, almabor, sütőtökös és húsos pite több mint 3000 kalória is lehet, ami nagyjából egy egész napi étrend kalóriatartalmának felel meg!


A második helyen Anglia a töltött pulykával, sült krumplival, paszternákkal és az elmaradhatatlan karácsonyi pudinggal, szinte holtversenyben az USÁ-val.

A harmadik helyzést Franciaország szerezte meg. Náluk liba- vagy kacsamáj, osztriga és füstölt lazac, gesztenyével töltött sült liba és csokoládés fatörzs van terítéken karácsonykor.


Aki egy 3000 kalória feletti karácsonyi vacsorát szeretne ledolgozni, annak 14 órán keresztül kéne gyalogolnia, vagy 4,5 órán keresztül futnia.

– mondja az orvos.

Szerinte a bevitt kalóriák mennyiségét csökkenthetjük, ha zsír helyett olívaolajjal készítjük ételeinket, ha a menüben vörös hús helyett hal szerepel, és ha zöldséget is szedünk a tányérunkra. De talán egyszerűbb, ha kihagyjuk, a borzalmasan agyoncukrozott édességeket, és nem esszük pukkadásig magunkat!

De vajon hol állunk, magyarok a hizlaló karácsonyi menük vesenyében?

Bizony! A 18. helyen, majdnem a lista végén! Úgyhogy idén lelkiismeret furdalás nélkül habzsolhatjuk a jó hazai ünnepi koszunkat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek