kulcsár edina
Búcsúztasd az óévet különleges, mégis egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ falatkákkal. Kápráztasd el a vendégeidet, induljon finoman a buli!
A sós rágcsálnivalók mellé jól esik a buliban egy-egy tartalmasabb falatka. Biztos lehetsz benne, hogy ezekkel az ízkombinációkkal begyűjtheted vendégeid elismerését! Mutatjuk a legjobb ötleteket!
Vágd falatnyi darabokra a csirkemellet, csak óvatosan sózd, mert a bacon is ad hozzá egy plusz ízt még, kis kakukkfűvel, fokhagymával bolondíthatod. Tekerd a husi köré a szalonnát, tűzd össze fogvájóval, majd rendezd egy jénai tálba egymás mellé. Sütőben, alufólia alatt süsd készre, a végén piríts rá.
Kockázd fel a fetasajtot, majd a darabkákat forgasd pikáns zöldfűszer keverékbe (oregano, bazsalikom, majoránna, kevés csili). Uborkával, magozott olívabogyóval mehetnek a sajtkockák a mini nyársra, fogpiszkálóra.
Ne hagyd ki a sok pénzt hozó lencsét a szilveszteri étlapról! A lencsesaláta nemcsak egészséges, de nagyon finom is! Főzd meg a lencsét sós citromos vízben, majd szűrd le. Párolj mellé a kedvenc zöldségeidből, vágj apróra lila hagymát és keverd össze a többi hozzávalóval. Ízlésed szerinti öntettel tálald!
FONTOS!
A lencse íze mustárral, babérlevéllel, pirított szalonnával teljesedik ki, így ezeket a hozzávalókat mindenképpen érdemes belecsempészned a salátába!
Készítheted vörös lencséből is, sokkal gyorsabb! Szuper vörös lencse recepteket találsz itt!
Igazi kuriózum, mégis nagyon kiadós a rösztis-kaviáros falatka. A rösztit ilyen egyszerűen elkészítheted! A félkész rösztiből pogácsaszaggatóval formázz lapocskákat, majd ezeket tepsire sorakoztatva sütőben süsd készre. Az elkészült alapra halmozz egy kiskanál tejszínes krémsajtot és egy kis kaviárt. Egy darabka citrommal díszítsd!
Szilveszterkor a virsli sem hiányozhat az asztalról. Az idén szakíts a hagyományokkal, ha így készíted a virslit, hatalmas sikerre számíthatsz!
Keverj össze 3 evőkanál mézet, 4 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál szójaszószt, 3-4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kevés chilivel. Forgasd meg a koktélvirslit a szószban, majd serpenyőben, nagyon alacsony lángon süsd jó 2-3 órán keresztül. Néha keverd meg.