tóth gabi
Nemcsak húsvétkor finom a bárány! Igazi téli-karácsonyi hangulatú sült lesz naranccsal sütve, mindössze egy új trükköt kell hozzá bevetned!
Ünnepnapokon igenis add meg a módját az étkezésnek! Ha vendégeket vársz, jól jöhet egy előre bekészített egybesült fasírt. De a rántott húst inkább felejtsd el ilyenkor. Kezdj egy finom levessel, de a lényeg legyen a főfogás!
Marton Adrienn receptje
Így készítsd:
1. A húst tisztítsd meg a faggyútól, majd dörzsöld be sóval, borssal. Forró olíván a hús mindkét oldalát kérgesítsd meg. Legjobb, ha öntöttvas serpenyőt használsz, ebben a sütőbe is betolhatod majd a báránycombot.
2. Az aranybarnára kérgesedett húst emeld ki a serpenyőből, a benne maradt olajat futtasd fel rozmaringgal és a 2 db szeletelt fokhagymával, majd öntsd fel vörösborral és forrald addig, míg az alkohol elpárolog.
3. A húst tűzdeld meg 3 db apró szeletekre vágott fokhagymával és rozmaringlevelekkel, helyezd vissza a serpenyőbe, szórd meg friss kakukkfűvel, és öntsd fel alaplével. Hagyd így felforrni a pecsenyelét.
4. Amint felforr a lé, takard le alufóliával a serpenyőt és mehet a hús a sütőbe! 170 fokon jó 2 óráig süsd így, majd vedd le a fóliát és takarás nélkül 180 fokon még 30 percig süsd pirosra. Közben locsolgasd a pecsenyelével és legalább egyszer fordítsd át a húst a másik oldalára, majd vissza. Kóstold meg és ha úgy érezed, ízlés szerint még sózd, borsozd.
5. Közben készítsd el a narancsos-mustáros pácot.
6. Miután kivetted a bárányt a sütőből, kend a narancsos-mustáros páccal és tűzdeld meg narancsszeletekkel és szegfűszeggel. Takarás nélkül 180 fokon még 20 percig süsd.
Narancsos- mustáros máz
Hozzávalók:
Így készítsd:
Egy serpenyőben keverd össze barna cukrot a mustárral és a narancs levével. Addig forrald, ameddig méz állagú szószt kapsz. Nagyjából 7-8 perc.
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook-oldalára!