Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.12.26.

Karácsonyi lett a bárány: szuper újítás és mennyei sültet tálalhatsz!

Nemcsak húsvétkor finom a bárány! Igazi téli-karácsonyi hangulatú sült lesz naranccsal sütve, mindössze egy új trükköt kell hozzá bevetned!

Ünnepnapokon igenis add meg a módját az étkezésnek! Ha vendégeket vársz, jól jöhet egy előre bekészített egybesült fasírt. De a rántott húst inkább felejtsd el ilyenkor. Kezdj egy finom levessel, de a lényeg legyen a főfogás!

 

Marton Adrienn receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg báránycomb
  • 5 db fokhagyma
  • 1 csomag friss rozmaring
  • 1-2 szál friss kakukkfű
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 csipet só + húsdörzsöléshez
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek. Pödör Olívaolaj
  • 100 g Pödör Alma Balsamico Mustár
  • 1 db narancs, leve
  • 110 g nyírfacukor
  • ½ db narancs, félkör alakú szeletekre vágva
  • szegfűszeg, narancs tűzdeléshez
  • Így készítsd:

    1. A húst tisztítsd meg a faggyútól, majd dörzsöld be sóval, borssal. Forró olíván a hús mindkét oldalát kérgesítsd meg. Legjobb, ha öntöttvas serpenyőt használsz, ebben a sütőbe is betolhatod majd a báránycombot.

    2. Az aranybarnára kérgesedett húst emeld ki a serpenyőből, a benne maradt olajat futtasd fel rozmaringgal és a 2 db szeletelt fokhagymával, majd öntsd fel vörösborral és forrald addig, míg az alkohol elpárolog.

    3. A húst tűzdeld meg  3 db apró szeletekre vágott fokhagymával és rozmaringlevelekkel, helyezd vissza a serpenyőbe, szórd meg friss kakukkfűvel, és öntsd fel alaplével. Hagyd így felforrni a pecsenyelét.

    4. Amint felforr a lé, takard le alufóliával a serpenyőt és mehet a hús a sütőbe! 170 fokon jó 2 óráig süsd így, majd vedd le a fóliát és takarás nélkül 180 fokon még 30 percig süsd pirosra. Közben locsolgasd a pecsenyelével és legalább egyszer fordítsd át a húst a másik oldalára, majd vissza. Kóstold meg és ha úgy érezed, ízlés szerint még sózd, borsozd.

    5. Közben készítsd el a narancsos-mustáros pácot.

    6. Miután kivetted a bárányt a sütőből, kend a narancsos-mustáros páccal és tűzdeld meg narancsszeletekkel és szegfűszeggel. Takarás nélkül 180 fokon még 20 percig süsd.

     

    Narancsos- mustáros máz

     Hozzávalók:

  •  100g Pödör Alma Balsamico Mustár
  •  1db narancs leve
  •  110g nyírfacukor
  •  ½ db narancs, félkör alakú szeletekre vágva
  • szegfűszeg, narancs tűzdeléshez
  • Így készítsd:

    Egy serpenyőben keverd össze barna cukrot a mustárral és a narancs levével. Addig forrald, ameddig méz állagú szószt kapsz. Nagyjából 7-8 perc.

    Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

    Vagy látogass el a Facebook-oldalára!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek