tóth gabi
Egy szülinap megkoronázása a torta felvágása. Megmutatjuk, hogyan csinálj tökéletes szeleteket úgy, hogy ne essen darabokra az ünnepi desszert!
Sokan félnek a gyönyörűen megalkotott tortát felszeletelni. Hiszen elég egy rossz mozdulat és a sütemény szétcsúszik, szétkenődik, deformálódik. Létezik azonban egy szuper trükk, amivel profi módon darabolhatod fel a tortát úgy, hogy végül minden szelet tökéletes legyen. Mutatjuk, milyen egyszerű!
Hogyan állsz neki egy szabályos kör alakú tortát felvágni? Természetesen kis háromszög alakú szeleteket próbálsz kiemelni belőle. Ezt a módszert – meglepő módon - a tudósok szerint csak a 19. századtól alkalmazzuk. Berögzült szisztéma, de sok esetben kudarccal végződik. Hiába sikerül elkenődés nélkül kivágni a cikkeket, mert amikor kiveszed a szeletet, biztosan sérül a torta.
Ha mindenképpen megmaradsz ennél a technikánál, akkor a vágás előtt mártsd hideg vízbe a kést!
Így megelőzöd a sütemény krémjének tapadását.
Az édesség lényege a küllemben és az ízben rejlik. Az, hogy a szelet milyen alakban kerül a tányérra, már mindegy. Csak az a fontos, hogy egyben maradjon a krém a tésztával.
A kör alakú tortát első lépésben vágd ketté, majd hasíts ki belőle egy vékony csíkot. Ha ezt kiemelted, akkor a két félkört told újra egymás mellé. Így kapsz egy kisebb, de egész kör alakú édességet.
Ezután már csak ezt a folyamatot kell ismételned. Megint emelj ki a torta közepéről egy téglalap alakú részt. Majd újra illeszd össze a két félkörnyi süteményt.
Ezzel a módszerrel nemcsak gazdaságosabban és szebben tudsz vágni, de a tésztában levő töltelék is sokkal egyenletesebben oszlik el a szeletben.