RETRO RÁDIÓ

Forradalmi újítás, sokkal finomabb lesz így a reggeli!

Forradalmi újítás, sokkal finomabb lesz így a reggeli!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 12. 20. 08:18

Nem akarsz cukorbombával indítani a napod? Megértjük. Tervezd újra a hagyományos reggelit, és meglátod, sósan még finomabb, mint édesen!

Fánk

A klasszikus fánktészta teljes ráncfelvarráson esett át: készítsd sütőporral, és szénhidrátmentes liszttel (pl. lenmag- vagy tökmagliszttel), és tegyél bele zöldfűszereket, napon szárított paradicsomot, tejfölt, joghurtot, krémsajtot, ízlés szerinti kombinációban. Sütőben süsd ki, hogy ne legyen nagy a zsírtartalma.

Palacsinta

A sütőporos, amerikai palacsinta tésztájába kerülhet egy kevés apróra vágott bacon, fehér liszt helyett pedig készülhet teljes kiőrlésű, vagy kukoricalisztből.

De keverhetsz a tésztába párolt zöldborsót is, és tálalhatod tzatzikivel. Kerülhet bele reszelt cukkini, kukorica és a kedvenc sajtod is.

A klasszikus, európai palacsintába kerülhet egy kevés párolt spenót, apróra vágott maradék sült hús, párolt, fűszeres gomba, a tetejére pedig pár csepp balzsamecet.

Spenóttal és brie sajttal töltve, a sütőben kicsit megolvasztva-összemelegítve is nagyon finom.

Ha a megpárolt gombát, zöldhagymát és spenótot ricottával kevered össze, és egy kevés apróra vágott baconnel, fokhagymával, sóval és borssal fűszerezed, szintén pikáns, tápláló, és délig eltelítő palacsintát kapsz.

Zabpehely

A zabpehelyből főzött kását vízzel és cukor, illetve méz nélkül készítsd. Keverd össze pirított bacon-kockákkal, párolt hagymakockákkal, reszelt sajttal, sóval és borssal. A tetejére egy tükörtojás is kerülhet.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.