tóth gabi
Nem akarsz cukorbombával indítani a napod? Megértjük. Tervezd újra a hagyományos reggelit, és meglátod, sósan még finomabb, mint édesen!
A klasszikus fánktészta teljes ráncfelvarráson esett át: készítsd sütőporral, és szénhidrátmentes liszttel (pl. lenmag- vagy tökmagliszttel), és tegyél bele zöldfűszereket, napon szárított paradicsomot, tejfölt, joghurtot, krémsajtot, ízlés szerinti kombinációban. Sütőben süsd ki, hogy ne legyen nagy a zsírtartalma.
A sütőporos, amerikai palacsinta tésztájába kerülhet egy kevés apróra vágott bacon, fehér liszt helyett pedig készülhet teljes kiőrlésű, vagy kukoricalisztből.
De keverhetsz a tésztába párolt zöldborsót is, és tálalhatod tzatzikivel. Kerülhet bele reszelt cukkini, kukorica és a kedvenc sajtod is.
A klasszikus, európai palacsintába kerülhet egy kevés párolt spenót, apróra vágott maradék sült hús, párolt, fűszeres gomba, a tetejére pedig pár csepp balzsamecet.
Spenóttal és brie sajttal töltve, a sütőben kicsit megolvasztva-összemelegítve is nagyon finom.
Ha a megpárolt gombát, zöldhagymát és spenótot ricottával kevered össze, és egy kevés apróra vágott baconnel, fokhagymával, sóval és borssal fűszerezed, szintén pikáns, tápláló, és délig eltelítő palacsintát kapsz.
A zabpehelyből főzött kását vízzel és cukor, illetve méz nélkül készítsd. Keverd össze pirított bacon-kockákkal, párolt hagymakockákkal, reszelt sajttal, sóval és borssal. A tetejére egy tükörtojás is kerülhet.