5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

A tökéletes tojásrántotta titka

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 12. 13. 08:50

Nincs annál kellemesebb, mint reggel a frissen elkészült tojásrántotta illatára ébredni. Az elkészítése egyszerû, az íze pedig fantasztikus. Azonban ismerünk egy trükköt, amivel még finomabbá varázsolhatod ezt a hétköznapi ételt.

Tojásrántottát mindenki tud készíteni. Hiszen nem kell hozzá túl sok konyhai tapasztalat. Ettől függetlenül ezt az egyszerű ételt is el lehet készíteni ízletesen és különlegesen. 

Most megmutatjuk, hogy egy csipetnyi rafinériával, hogyan csinálhatsz ebből a hétköznapi reggeliből fejedelmi ételt.

Eltérő módszerek hagyományos alapanyagokból

A rántottát mindenki másképp szereti. Sokan inkább túlsütik, míg barna színt nem kap a tojás a serpenyőben.

Mások azonban inkább kissé folyósan teszik a reggeliző asztalra, hiszen így kenyérrel az utolsó cseppeket is kitunkolhatják.

A módszer lehet más, de az alapanyag mindig állandó. Mutatjuk, miért merj változtatni.

Ínycsiklandó finomság pillanatok alatt

Ha igazán finom rántottát szeretnél készítsd elő a megszokott hozzávalókat. A tojás, a só és a bors mellé azonban most tegyél tejfölt is. Ettől válik ugyanis igazán selymessé az íze.

A tojásokat a szokásos módon üsd fel egy tányérba, majd keverd össze őket két kanál tejföllel. Sózd, borsozd és már öntheted is a forró serpenyőbe. Ezután csak kavargatni kell és az általad kedvelt állagúra sütni.

Hidd el, ha ezt megkóstolod, soha többet nem akarsz majd mást enni reggelire. 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.